Bezoek de gedempte zuiderdokken! | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Bezoek de gedempte zuiderdokken!

Graag maken wij u attent op een activiteit van de collega’s van de Boomtelersfederatie Noord-België. Zij organiseren een bezoek aan de gedempte zuiderdokken in Antwerpen waar volop ingezet wordt op groen in de stad. Dit bezoek staat open voor boomtelers, tuinaannemers en scholen. Bart Bluekens van Disaghor neemt de rondleiding op zich. Dit project werd genomineerd op 1, 2 Tree Award 2022 op Green Expo voor de Prijs ‘publiek project’. Aan dit project werkten mee: AG Vespa en Estate Landscape Management.  

Praktische info

Datum: woensdag 7 juni - uur: 19.00 u.
Afspreekpunt: Zuiderpershuis, Hangar, Waalsekaai 14, Antwerpen

Inschrijven

Inschrijven kan bij Marjan Denie: marjan.denie@hoebenschot.be
Meer info vraag je aan bij: Lucien Verschoren: lucien.verschoren@telenet.be of 0496/986.439  

De Gedempte zuiderdokken

De Gedempte Zuiderdokken vormen samen een langwerpig plein in het zuiden van Antwerpen, parallel met de Scheldeoever. Het is een prachtige open ruimte die vandaag vooral gebruikt wordt als een enorme parking. Dat is nuttig, want parkeerplaats is nodig in de stad. Maar het is ook een gemiste kans. Daarom wordt deze zone getransformeerd naar een park met 2 ondergrondse parkings: Zuidpark. Er is plaats voorzien voor meer bomen (497 bomen versus 374 bomen vandaag) en een kleurrijke waaier aan heesters, vaste planten en bloembollen. In elk seizoen zijn de tuinen een bloemrijk geheel.

Ook ruime grasweides versterken het groene karakter. In de tuinkamers of ‘pockets’ liggen gezellige zithoekjes en is plaats voor sport en spel of “samen tuinen”. In de ‘kroon’ worden de bestaande platanen aangevuld met 4 inheemse soorten: de linde, iep, zomereik en els. De 3 tafels krijgen een grote verscheidenheid aan soorten waarbij rekening is gehouden met de grootte, de groeiwijze, veel verschillende bloeitijdstippen, bladvormen, vruchten, bloemgeuren.

Datum
Woensdag 07 juni 2023 vanaf