Biostimulanten - PCS | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Biostimulanten - PCS

Inschrijven voor dit evenement

Wat zijn biostimulanten?

Biostimulanten zijn producten die effect hebben op de groei en de weerstand van planten, met als gevolg een lagere plaag- en ziektedruk in gewassen en een hogere opbrengst. Ze versterken gewassen en zijn van natuurlijke oorsprong, waardoor ze beter passen in een geïntegreerd gewasbeschermingssysteem. Dat is de exacte definitie van dokter Google.

Uiteraard komen bij het gebruik en de toepassingen van biostimulanten meer zaken kijken.

  • Met welke methodiek ga je ze gebruiken?
  • Hoe integreer je ze in de dagdagelijkse werking?
  • Wat is het effect op zowel plant als omgeving?
  • Wat zijn de ‘do’s en don’ts’ bij gebruik?

Wil je deze en nog veel meer vragen beantwoord zien? PCS en Groen Groeien voorzien je van de nodige info tijdens de avondvergadering!

Het PCS - Proefcentrum voor sierteelt. 

PCS is een laagdrempelig kenniscentrum dat praktijkonderzoek, kennisvertaling en oplossingen biedt voor de sierteler en groenvoorziener en hen steunt in hun toekomstgerichte en duurzame bedrijfsvoering. PCS verricht onderzoek voor alle deelsectoren van de sierteelt- en groensector. Resultaten uit dit onderzoek worden verspreid via de diverse voorlichtingskanalen van het PCS. Zo ondersteunen zij het waarnemings en waarschuwingsysteem voor ziekten en plagen in boomkwkerij, tuinaanleg en openbaar groen, waar veel tuinaanemers regelmatig gebruik van maken. 

Hoe verloopt de avond? 

Om 19u00 ben je welkom op het PCS te Destelbergen. Rond 19u30 starten we met een rondleiding door het PCS. De mensen van het PCS laten je kennis maken met hun werking en de projecten die zij lopende hebben voor de tuinaanleg sector en sierteelt. Nadien volgt er een voordracht ondersteund door het Pcs, zij delen zowel hun theoretische als pracktische kennis met u over het onderwerp.

 

 

Datum
Dinsdag 10 oktober 2023 vanaf 19u00
  • Locatie: Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen

Inschrijven

Biostimulanten - PCS
Persoon 1

Persoon [count]