Demodag voor tuinaannemers en tuin- en landschapsarchitecten | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Demodag voor tuinaannemers en tuin- en landschapsarchitecten

U wordt van harte uitgenodigd voor een rondleiding. Boomkwekrij Willaert blijft streven naar innovatie om toonaangevend te blijven in de groensector. Toekomst gericht denken en duurzaamheid blijven belangrijke punten om ons ook verder te onderscheiden. Oog voor de toekomst wensen wij tijdens die dag onder de aandacht brengen.

Programma:

9h00 – 12h45 : ochtendprogramma specifiek voor Openbare besturen / overheden en Regionale landschappen met gastprekers Willaert, Denis Dujardin (consultant inzake Landschap en Stedenbouw), DCM en Mobilane.

12h45 – 13h30 : warme lunch ( zowel voor ochtend -en namiddagprogramma gratis aangeboden door Willaert en moment tot netwerken.

13h30 – 17h00 : namiddagprogramma voor Ontwerp en Studiebureaus / Landschaps –en tuinarchitecten en klanten met gastprekers Willaert, Denis Dujardin (consultant inzake Landschap en Stedenbouw), DCM en Mobilane. ( volledig programma en inschrijven via link )

19h00 – 22h00 : avondprogramma - praktische uitleg afhaalconcept met rondleiding door Willaert team, doorlopende infomomenten webshop Willaert. En natuurlijk sluiten we af met een aperitief en een hapje.            

( volledig programma en inschrijven verplicht via link, welk programma en hoeveel personen )  

contactpersoon Oudsbergen : Bart Jackers via bart.jackers@willaert.be of oudsbergen@willaert.be of +32479864301

Inschrijven voor donderdag 03/10.

Deel 1 – voormiddag : doelgroep Openbare besturen / overheden en Regionale landschappen

Programma:  

9h00 : ontvangst

9h30 : Willaert, Steven De Bruycker ( adviseur ) : ‘Plant van hier, de plant voor morgen ?’, een     kritische blik met enkele voorstellen van duurzame alternatieven – innovatief afhaalconcept – toekomst door de bril ‘Willaert’ en webshop

10h15 : gastspreker Denis Dujardin, zijn biografie : “Denis Dujardin is een Vlaams “nomadisch” consultant inzake Landschap en Stedenbouw, en ontwerpt verschillende settings in diverse scenografische contexten. Hij is docent “Paysage” en “Lieux d’expressions” aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve, faculteit Architectuur in Brussel en gastdocent aan diverse binnen- en buitenlandse architectuur- en stedenbouw-opleidingen . Zijn signatuur wordt gekenmerkt door nadruk op haalbaarheid ,onzichtbaarheid en duurzaamheid. Hij heeft 35 jaar ervaring als landschapsontwerper en zijn referenties strekken zich uit tot een stuk buiten de landsgrenzen. Zijn projecten variëren heel erg in schaal. Van tuin-niveau, over het Oostendse Maria-Hendrikapark, de herinrichting van de Kortrijkse Leie-oevers, tot het landschap rond het nieuwe Mechelse Station ( park van 3 km lang met daktuinen, pleinen en straten). Hij schrijft tevens essays over Kunst, meer specifiek over schilderkunst. Hij profileert zich tevens als botanisch expert en is derhalve van 2009 tot op heden voorzitter van de jury van het internationale tuinen-event in St-Jean-de-Beauregard (Parijs) (samen met Piet Oudolf (High Line New York) / Patrick Blanc (Murs végétals; Quai Branly) / Adrian Bloom (Engels tuinautoriteit) / Kevin Hobbs (Hilliers ) / Martyn Rix (Internationaal geprezen tuin-auteur) Lid van Hilliers/Lancaster Botanical Talk-group. (Met Roy Lancaster –Romsey GB).”           

De Lezing :”Natuur: feiten of ideologie”           
Deel 1 : De natuur en open ruimte bekeken vanuit een theoretisch inzicht           
Deel 2 : voorstelling van eigen werk rond dakbegroeing en water bufferende elementen

11h15 : tijdens deze pauze wordt er koffie en thee geschonken

11h30 : DCM, “Het belang van een goede bodemanalyse en aangepaste bemesting bij een nieuwe aanplanting.” door Thijs Vandewiele  

12h15 : Mobilane (marktleider in het duurzaam ontwikkelen en leveren van gepatenteerde innovatieve groensystemen), Marc Desmedt, “Verticaal groen”

12h45 : Lunch aangeboden door Willaert en moment tot netwerken

13h30 : einde infodag

Deel 2 – namiddag : doelgroep Ontwerp en Studiebureaus / Landschaps –en tuinarchitecten en klanten

Programma: 

13h30 : ontvangst

13h45 : Willaert, Steven De Bruycker ( adviseur ) : ‘Plant van hier, de plant voor morgen ?’, een     kritische blik met enkele voorstellen van duurzame alternatieven – innovatief afhaalconcept – toekomst door de bril ‘Willaert’ en webshop

14h30 : gastspreker Denis Dujardin, zijn biografie : “Denis Dujardin is een Vlaams “nomadisch” consultant inzake Landschap en Stedenbouw, en ontwerpt verschillende settings in diverse scenografische contexten. Hij is docent “Paysage” en “Lieux d’expressions” aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve, faculteit Architectuur in Brussel en gastdocent aan diverse binnen- en buitenlandse architectuur- en stedenbouw-opleidingen . Zijn signatuur wordt gekenmerkt door nadruk op haalbaarheid ,onzichtbaarheid en duurzaamheid. Hij heeft 35 jaar ervaring als landschapsontwerper en zijn referenties strekken zich uit tot een stuk buiten de landsgrenzen. Zijn projecten variëren heel erg in schaal. Van tuin-niveau, over het Oostendse Maria-Hendrikapark, de herinrichting van de Kortrijkse Leie-oevers, tot het landschap rond het nieuwe Mechelse Station ( park van 3 km lang met daktuinen, pleinen en straten). Hij schrijft tevens essays over Kunst, meer specifiek over schilderkunst. Hij profileert zich tevens als botanisch expert en is derhalve van 2009 tot op heden voorzitter van de jury van het internationale tuinen-event in St-Jean-de-Beauregard (Parijs) (samen met Piet Oudolf (High Line New York) / Patrick Blanc (Murs végétals; Quai Branly) / Adrian Bloom (Engels tuinautoriteit) / Kevin Hobbs (Hilliers ) / Martyn Rix (Internationaal geprezen tuin-auteur) Lid van Hilliers/Lancaster Botanical Talk-group. (Met Roy Lancaster –Romsey GB).”           

De Lezing :”Natuur: feiten of ideologie”           

Deel 1 : De natuur en open ruimte bekeken vanuit een theoretisch inzicht           

Deel 2 : voorstelling van eigen werk rond dakbegroeing en water bufferende elementen

15h30 : tijdens deze pauze wordt er koffie en thee geschonken

15h45 : DCM, “Het belang van een goede bodemanalyse en aangepaste bemesting bij een nieuwe aanplanting.” door Thijs Vandewiele  

16h30 : Mobilane (marktleider in het duurzaam ontwikkelen en leveren van gepatenteerde innovatieve groensystemen), Marc Desmedt, “Verticaal groen”

17h00 : einde        

Deel 3 – avond : iedereen van harte welkom

Programma:

19h00 : ontvangst, praktische uitleg van het afhaalconcept met rondleiding door het Willaert team, doorlopende infomomenten webshop Willaert.     Afsluiten doen met een hapje en een drankje    

22h00 : einde

 

Datum
Donderdag 10 oktober 2019 vanaf 09:00
  • Locatie: Boomkwekerij Willaert, Industrieweg Noord 1173, 3660 Oudsbergen