Green Cities: Wandeling door Den Bosch en bezoek kwekerij | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Green Cities: Wandeling door Den Bosch en bezoek kwekerij

Inschrijven voor dit evenement

De boomtelers, tuinaannemers en groenvoorzieners brengen op vrijdag 12 augustus een bezoek aan LTO (Land- en Tuinbouworganisatie Nederland), enkele projecten in Den Bosch en een boomkwekerij in kader van Green Cities. De verwelkoming wordt verzorgd door Henk Raaijmaeckers, voorzitter ENA (European Nursery Association), met info over de Groene Stad en een wandeling door Den Bosch.

Bezoek boomkwekerij

Later in de namiddag volgt een bezoek aan kwekerij Michels-Classens. Op 60 hectare boomkwekerij zijn wel 400 verschillende soorten bomen te vinden. Michels-Classens plant spillen van 6-8-10 op, om zo na enkele jaren een mooie boom te leveren. Deze spillen worden ingekocht bij betrouwbare leveranciers. Want wat is belangrijker dan goed plantmateriaal. Zonder goed plantmateriaal wordt het al heel moeilijk om kwalitatief goede bomen te leveren. Er komt veel vakmanschap bij kijken om een boom zó te leveren dat u als klant meer dan tevreden bent. Samen met het team worden de bomen onderhouden. Iedere boom op zijn eigen wijze.

De wortelstructuur van de bomen zijn goed ontwikkeld. Dit komt doordat de bomen bij Michels-Classens 3 keer verplant worden. De grotere maten worden zelfs 4 keer verplant. Over de teelt wordt gezamenlijk nagedacht. Ook worden er geregeld diverse cursussen gevolgd. Op deze manier blijft de kwaliteit optimaal en is er veel betrokkenheid bij het kweken van de bomen. Samen met de kundige medewerkers is betrokkenheid één van de belangrijkste punten in een bedrijf om een kwalitatief goed product neer te zetten. Op deze manier wordt er door Michels-Classens waarde gecreëerd aan een boom. Naast betrokkenheid wordt er gebruik gemaakt van een modern machinepark. Dit is erg belangrijk voor de flexibiliteit. Doordat Michels-Classens snel te werk kan gaan, kunnen ze inspelen op uw vraag. Als het nodig is wordt de order dezelfde dag nog geleverd. Logistiek wordt alles efficiënt geregeld, zodat alle leveringen soepel verlopen.

Het einde van deze dag wordt voorzien rond 18u30. Inschrijven kan tot en met 7 augustus via onderstaand inschrijvingsformulier. Voor extra informatie, contacteer Lucien Verschoren 0496/986.439

Programma 

13u30 LTO Den Bosch (Adres: Onderwijsboulevard 225, 5223 DE 's-Hertogenbosch, Nederland)

16u30 Bezoek kwekerij Michels-Classens (Adres: Steegse Peelweg 80, 5814 AS Veulen, Nederland)

18u30 Einde

Datum
Vrijdag 12 augustus 2022 vanaf 13u30
  • Locatie: Onderwijsboulevard 225, 5223 DE 's-Hertogenbosch, Nederland

Inschrijven

Green Cities: Wandeling door Den Bosch en bezoek kwekerij
Persoon 1

Persoon [count]