Klimaatadaptatie in tuin en stad, Vlaanderen-Nederland | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Klimaatadaptatie in tuin en stad, Vlaanderen-Nederland

 

Op maandag 8 november 2021 (16.00 u.) organiseert Kenniscentrum Tuin+  samen met het Departement Omgeving een lezing rond water in de tuin en de stad. Dr.ir. Floris C. Boogaard en Ing. Thomas Klomp geven in deze duolezing hun visie op de synergie tussen het openbare en particuliere gebied. Floris Boogaard is voor gemeenten, waterschappen, bedrijven en projectontwikkelaars adviseur over klimaatadaptieve wijken en kosteneffectieve aanleg, beheer en monitoring van duurzaam waterbeheer zonder wateroverlast, droogte en hittestress. Thomas Klomp is zelfstandig professional met ruime ervaring bij decentrale overheden als gemeenten en waterschappen. Een deel van zijn tijd werkt hij voor het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie (onderdeel van het Nationaal Deltaprogramma), waarin hij binnen een team 'Samen Klimaatbestendig' oplossingen en vraagstukken over klimaatadaptatie verbindt in heel Nederland.

Hoewel zij geen tuin- of landschapsontwerpers zijn komen zij in hun dagelijkse praktijk en netwerk vaak in aanraking met de particuliere ruimte. hoe pakt Nederland het aan? Welke succesvolle initiatieven op het gebied van water- en tuinen spelen er allemaal? En gaat dat eigenlijk wel goed? Waarom zijn Nederlandse waterspecialisten soms zo jaloers op Vlaanderen? Floris en Thomas nemen je mee van het microniveau van de tuin naar het grotere plaatje van de openbare ruimte, gecombineerd met tools die helpen bij de klimaatadaptieve transitie. 

Samen trekken deze heren er regelmatig dagenlang op uit om klimaatadaptatie te fotograferen en te onderzoeken. Daarbij bellen ze ook aan bij mensen om te vragen wat hun beleving is. Want wil je goede oplossingen bedenken, dan zijn ze vaak eenvoudig en hoeft een gemiddelde particulier er niet teveel bij na te denken ..., het moet vooral werken en bovenal geen "gedoe-factor" hebben. Hun ervaringen in onderzoek en  alle gesprekken die zij met mensen voeren, leveren veel waardevolle kennis op. Deze kennis wordt tijdens deze lezing op een vlotte en interactieve manier met jou gedeeld. Er is uitgebreid de tijd om samen in discussie te gaan over de kansen die  Nederland en Vlaanderen zien.

Met Thomas en Floris samen ontstaat een cocktail van aanstekelijk enthousiasme en humor. Zij eten, drinken en slapen klimaatadaptatie. Wellicht komen we samen tot een 'gouden klimaatadaptatieratio' voor de Vlaamse tuin! 

Programma

15.30 u. - 16.00 u.: Ontvangst
16.00 u. - 18.00 u.: Lezing met ruimte voor discussie
18.00 u. - 19.00 u.: Netwerkdrink  

Praktisch

Locatie: Havenlaan 88, 1000 Brussel, Herman Teirlinckgebouw

Deelnemen is gratis, inschrijven vóór 4 november is verplicht via onderstaande knop

Datum
Maandag 08 november 2021 vanaf 16u
  • Locatie: Havenlaan 88, 1000 Brussel, Herman Teirlinckgebouw