Tuinreis Nederland | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Tuinreis Nederland

Inschrijven voor dit evenement

Neem deel aan onze 3-daagse tuinreis naar Nederland en laat je inspireren!  Ontmoet onze partners tijdens boeiende bedrijfsbezoeken bij o.a. Cruydt - Hoeck, Boomkwekerij Mentens en Kwekerij Jacobs. Geniet samen met collega tuinaannemers van de natuur in Nationaal Park de Drentsche Aa, ervaar de groene beleving op het Orlyplein in Amsterdam en ervaar de bloemenpracht van Vlinderhof Utrecht door gerenommeerd tuinarchitect Piet Oudolf. Schrijf je meteen in voor deze inspirerende uitstap want het aantal deelnemers is beperkt.

Hotel en begeleiding

Het charmante Fletcher Hotel-Restaurant De Börken, grenzend aan een natuurgebied, vormt de  uitvalsbasis voor onze tuinreis. Reisbegeleiding en deskundige uitleg wordt verzorgd door Steven de Bruycker i.s.m. met Groen Groeien.

Programma

13/06/2024

We vertrekken om 12h30 op de carpoolparking langs de E17 te Kruishoutem. Onderweg houden we halt voor een bezoek aan het Orlyplein in Amsterdam, verzorgd door Firma Baecke ism New Urban Standard, experts in stadsbomen, multifunctionele daken, sportvelden, groene infrastructuur en waterbeheer. Het Orlyplein is een enorme daktuin boven op de treinsporen met maar liefst 55.000 vaste planten en 35.000 bloembollen. Foods and drinks worden tijdens deze uitstap geregeld door onze partner Braecke. 's Avonds laat arriveren we in ons hotel.

 

14/06/2024

Voormiddag

Omstreeks 7u30 starten we de dag met een ontbijt. Aansluitend brengen we een bezoek aan kwekerij Cruydt-Hoeck, alom bekend om zijn collectie wilde bloemenzaden en inheemse planten.  's Middags wordt de lunch ons aangeboden door Cruydt-Hoeck.

Namiddag

In de namiddag bezoeken we de Stad Groningen en de Kwekerij Jacobs, bekend om zijn uitgebreide collectie aan vaste planten en in het bijzonder een unieke collectie Helenium. 

Avond

We dineren in ons hotel. Nadien laten we aan jou de keuze: Geniet van de prachtige natuur in het Nationaal Park. Of socialize met collega's aan de bar in het hotel...

 

 

 

15/06/2024

Voormiddag

We starten de dag met een stevig ontbijt. Daarna bezoeken we de alom bekende Vlinderhof te Vleuten Utrecht, een openbare tuin in het 200 hectare grote Máximapark, ontworpen door de gerenommeerde Nederlandse tuinarchitect Piet Oudolf

Namiddag

In de namiddag brengen we een bezoek aan Boomkwekerij Mentens in Limburg. Daar maken we kennis met hun uitgebreide assortiment aan karakterbomen, solitairen, meerstammigen en vormsnoei planten op een 105 tal hectare cultuurgrond. We sluiten de dag af met een uitgebreid diner aangeboden door Boomkwekerij Mentens.  

Prijs (incl BTW)

 • € 395 pp. Voor leden.
 • € 495 pp. Voor niet leden Op basis van een 2-persoonskamer.
 • € 180 meerprijs voor 1-persoonskamer.

Inbegrepen

 • Verblijf in Hotel: 2 overnachtingen met ontbijt.
 • Avonddinner op donderdag, vrijdag en zaterdag.
 • Vervoer in comfortabele autocar.
 • Reisbegeleiding en deskundige toelichting door Steven de Bruycker.
 • Lokale gidsen bij bedrijfsbezoeken.
 • Avondwandeling in Nationaal Park.
 • Bezoek aan o.a. Orlyplein Amsterdam, Cruydt-Hoeck, Boomkwekrij Mentens, Kwekerij Jacobs, Vlinderhof Utrecht.

Let op!

 • Inschrijvingen mogelijk tot 10 maart 2024
 • Inschrijvingen pas geldig na overschrijving van het bedrag op rekeningnummer IBAN BE11 7380 3134 3348 - BIC KREDBEBB met vermelding : deelname tuinreis + aantal personen
Datum
Donderdag 13 juni 2024 vanaf 12:30
 • Locatie: Carpool Parking E17 te Kruishoutem

Inschrijven

Tuinreis Nederland
Persoon 1

Persoon [count]