Bestel nu uw tickets voor de dag van de tuin- en landschapsarchitect en tuinaannemer | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Bestel nu uw tickets voor de dag van de tuin- en landschapsarchitect en tuinaannemer

Vandaag zijn onze tuinen plaatsen die een veelheid aan functies en verwachtingen kunnen vervullen. Voor de een is de eigen tuin een natuurlijke oase om ver weg van alle druk te tot rust te komen, voor de andere een groene speelplek om samen met de kinderen te ravotten. Naast deze persoonlijke voordelen biedt elke tuin in meer of mindere mate ook een aantal voordelen aan ons als maatschappij.

Tot op vandaag worden tuinen meestal beschouwd als individuele ruimtes die los staan van elkaar. Het overstijgen van het individuele karak ter van deze plekken en het in kaart brengen van de vele voordelen die ze kunnen opleveren, brengt een groene structuur aan het licht die een strategische rol zou kunnen spelen in het beantwoorden van diverse uitdagingen waar we als maatschappij voor staan, zoals klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en individualisering (Dewaelheyns et al., 2012).

Tijdens deze lezing licht Valerie Dewaelheyns eerst toe wat nu net de strategische rol van dit ‘tuincomplex’ kan zijn. Daarna gaat Aurelie De Smet in op de veranderende verhoudingen tussen burger, middenveld, en beleid. Vervolgens zullen beide dames in gesprek gaan met het publiek om samen te verkennen wat de mogelijke rol van groenprofessionals kan zijn in dit verhaal. Geert Meysmans van Kubiekeruimte vzw zal het gesprek modereren.

Officieel programma (voorinschrijving verplicht):

17 – 17.05 u. Inleiding Geert Meysmans
17.05 – 17.25 u. Valerie Dewaelheyns, KU Leuven
17.25 – 17.45 u. Aurelie De Smet, Kenniscentrum Tuin+
17.45 – 17.50 u. Open vragen onder leiding van Geert Meysmans
17.50 – 18 u. Bekendmaking winnaars 1.2.Tree Award
18 – 20 u. Walking dinner
20 – 23 u. Beursbezoek ‘Green Night’

Panel

Valerie Dewaelheyns en Aurelie De Smet zijn beiden verbonden aan het Kenniscentrum tuin+ opgericht vanuit de opleiding Landschaps- en Tuinarchitectuur van de Erasmushogeschool Brussel. Valerie is daarnaast ook verbonden aan de KU Leuven, departement Aard- en Omgevingswetenschappen, en aan het Instituut voor Landbouw en Visserijonderzoek (ILVO), afdeling Landbouw en Maatschappij.

Geert Meysmans is landschapsarchitect en praktijklector aan de opleiding Landschaps- en Tuinarchitectuur van de Erasmushogeschool Brussel. Hij is eveneens als onderzoeker verbonden aan het Kenniscentrum tuin+.

Inschrijving voor dit programma is verplicht.

Dit is betalend: €35/persoon (incl. btw).

Inschrijven kan via deze link.