Covid19 - noodzakelijke verplaatsingen | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Covid19 - noodzakelijke verplaatsingen

Hoe kan ik bewijzen dat de verplaatsingen die ik of mijn personeel maak, noodzakelijk zijn?

De kans bestaat dat je tijdens een verplaatsing wordt gecontroleerd door de politie. Dan is het zinvol dat je ook schriftelijk kan bewijzen dat je verplaatsing noodzakelijk is.

Je dient aan te geven dat de verplaatsing gebeurt in het kader van activiteiten die behoren tot het Paritair Comité Tuinbouw (PC 145) waartoe de subsector ‘parken en tuinen’ (PC145.04) behoort. Bedrijven die ressorteren onder het Paritair Comité voor het Tuinbouwbedrijf zijn erkend als cruciale sectoren volgens de bijlage bij artikel 3 van het Ministerieel Besluit van 18 maart 2020.

Hiervoor hebben we een document voorzien, dat je best volledig ingevuld aan je personeel bezorgt, en zowel door de werkgever als het personeelslid ondertekend worden. Zorg ervoor dat elk personeelslid deze ondertekende verklaring bij de hand heeft, voor elke verplaatsing die gemaakt wordt.

Het volledig ingevulde en ondertekende document kan je bij een eventuele controle tonen samen met het MB van 18 maart 2020. Het geeft weliswaar geen garanties, maar zal de verklaring die jij of je personeel geeft aan de verplaatsing wel kracht bijzetten.