De afdeling Groen van het PCS kan volwaardig uitgebouwd worden | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

De afdeling Groen van het PCS kan volwaardig uitgebouwd worden

Groen in de stad

Vorige week keurde de Vlaamse regering een project goed waardoor het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) in Destelbergen gedurende 5 jaar middelen krijgt voor de uitbouw van de afdeling Groen. Hierdoor kan de werking van het PCS ter ondersteuning van de professionele groenvoorziener een doorstart maken.

Binnen dit project zal het PCS alle stakeholders samenbrengen met de bedoeling om de toepassing van meer groen in de stad verder te stimuleren. De voordelen van groen in de stad staan buiten elke discussie en worden door vriend en vijand erkend – het kwam er echter op aan dat beleidsmakers dit ook consequent doorvertalen in hun beleid en hun projecten en dat bij alle actoren de neuzen in dezelfde richting worden gezet. Meer groen in de stad, maar ook een beter en meer doordacht gebruik van groen in de stad, is de uitdaging. Een uitdaging, maar ook een geweldige opportuniteit voor onze siertelers en groenvoorzieners.

Met de goedkeuring van het project is alvast een eerste belangrijke stap in de juiste richting gezet! Een stap ook die perfect past binnen de ambities van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen.