Eerste 'Stone Design Award' uitgereikt op Green Expo 2014 | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Eerste 'Stone Design Award' uitgereikt op Green Expo 2014

Juryvoorzitter Marc Galle mocht de eerste 'Stone Design Award' officieel uitreiken. Marc bedankte vooreerst alle deelnemers van deze wedstrijd. Zij zetten hiermee het beroep van de professionele tuinaannemer in de kijker.

In het totaal werden 30 projecten ingediend. De jury heeft elk tuinproject beoordeeld volgens deze 5 criteria:

  • 1 Het Belang van de integratie van natuursteen, keramiek of kwartscomposiet in het project
  • 2 Creativiteit en vernieuwing
  • 3 verhouding verharding en groen
  • 4 Materiaalkeuze
  • 5 Integratie in de bestaande omgeving

Via een wedstrijd op de facebookpagina van Green Expo kon er op de verschillende deelnemende projecten gestemd worden. Het project met de meeste “vind ik leuks” werd de winnaar van de publieksprijs. De facebookgebruikers wisten, een tuin met mooie Franse zandsteen in combinatie met koperbruine kleiklinkers, enorm te waarderen. De winnaar van de publieksprijs is 'Tuinaanleg Van Vlasselaer'  met  verhardingspartner Van de Moortel.

logo-stonedesignaward.jpg

3e plaats :  Tuinen Joos – verhardingspartner Eurodal

Op de derde plaats een prachtig modern project, waar iedereen van de jury het erover eens was dat de combinatie verharding en de stijl van de woning een perfect plaatje was. Rekening houdend met het aspect: “waterdoorlaatbaarheid van verhardingen”, is dit een geslaagde en stijlvolle combinatie.

2e plaats :  Erik Van Gelder – verhardingspartner Michel Oprey & Beisterveld natuursteen

Op de tweede plaats:  een project die de functionaliteit van de beschikbare oppervlakte naar een ander niveau bracht. Omgeven door eeuwenoude gebouwen is deze daktuin een oase van rust. De combinatie van de verschillende niveaus en materialen geven deze tuin een moderne look vol sfeer en ambiance. Keramische tegels, grind en BASALT vullen elkaar prima aan.

1e plaats is  :  All Garden Service – verhardingspartner Terca

De winnaar. Een project met de nadruk op duurzaamheid. Het pad in gebakken kleiklinkers brengt ons langs een mooi terras in Belgische blauwsteen tot bij het warme hardhouten terras bij het overloopzwembad. De natuurstenen muur nodigt je uit verder in de tuin te kijken. De trap in Belgische blauwsteen neemt je mee naar een lager gelegen tuingedeelte met  grove dolomie, omzoomd door gebakken kleiklinkers. De speelse contrasten zorgen ervoor dat huis en tuin één geheel is, het straalt een vakantiesfeer uit. Een tuin om aangenaam te vertoeven.

1-stone-desgin.jpg