Flitscontroles in de groene sectoren op dinsdag 24 september | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Flitscontroles in de groene sectoren op dinsdag 24 september

De sociale inspectie zal op dinsdag 24 september 2019 nationale flitscontroles uitvoeren in de groene sectoren. Deze aangekondigde controles op de naleving van de sociale wetgeving hebben vooral een informatief en preventief karakter. Dit belet de inspectiediensten niet om bij ernstige inbreuken in te grijpen en indien nodig sancties op te leggen. Daarnaast zullen ook de gewone, onaangekondigde controles uiteraard blijven plaatsvinden.

Bereid je voor op een controle

De SIOD, de sociale inlichtingen- en opsporingsdienst, zal onder meer controleren  of je in orde bent met: de arbeidsovereenkomsten voor je deeltijdse werknemers, je arbeidsreglement, het respecteren van de arbeids- en rusttijden, de aanmelding van je personeel bij DIMONA. Er zal ook gecontroleerd worden op eventuele illegale tewerkstellingen.

In het kader van het plan voor eerlijke concurrentie in deze sectoren heeft de SIOD  een checklist op maat van de sector voorzien. Deze checklist bevat een overzicht van documenten welke opgevraagd kunnen worden en mogelijke vragen door de inspecteurs.