FLORALL 2 maart 2016 met opvallende plantencombinaties voor tuinen | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

FLORALL 2 maart 2016 met opvallende plantencombinaties voor tuinen

Naar goede gewoonte vindt binnen enkele weken FLORALL plaats, dé vakbeurs met een volledig overzicht van het voorjaarsassortiment sierteelt- en boomkwekerijproducten. De voorjaarseditie van FLORALL vindt plaats op woensdag 2 maart 2016, van 9u tot 19u. Locatie blijft dezelfde: hal 3 & 5 van Flanders Expo in Gent. De beurs is gratis voor professionals. U kan zich registreren via www.florall.be.

Deze editie is er ook een extra voor de beursbezoekers. FLORALL heeft een beursthema, Plant Combinations, waarmee ze enkele opvallende plantencombinaties in de aandacht wil zetten. Doorheen de beurs zal u als bezoekers mini-tuintjes tegenkomen met de combinaties.

Om dit thema toe te lichten, is er om 8 u een infosessie met ontbijt op de beurs. U kan hier gratis aan deelnemen, mits u zich inschrijft via info@florall.be. Eerst zal boomkweker Wim Houtmeyers (gekend van het programma ‘Groene Vingers’) een kleine lezing geven. Waarna Pieter Goossens (PCS) nog meer achtergrond voorziet vanuit het praktijkonderzoek en er een netwerkontbijt volgt. Er zal nadien ook de gelegenheid zijn op de beurs verschillende demo-opstellingen met inspirerende plantcombinaties in functie van standplaats en/of gebruikswaarde begeleid te bezoeken met Pieter Goossens (PCS). U kan natuurlijk ook de rest van de beurs vrij bezoeken. Plaatsen zijn beperkt, dus wees er op tijd bij!

 

Voor de aankoop van alle consumpties (food & drank) wordt er opnieuw gewerkt met een cashless systeem. Betaling is dus enkel mogelijk met bankkaart. Gelieve hiermee rekening te houden.

Voor bijkomende informatie, surf naar www.florall.be of mail naar info@florall.be. We hopen u op FLORALL te mogen verwelkomen! Follow us on twitter via @FLORALLfair

Registratie voor de ontbijtsessie en het thema ‘Plant Combinations’ op FLORALL via info@florall.be.

Programma:

8u00 :  ontvangst
8u15-8u45 : lezing door Wim Houtmeyers en Pieter Goossens (PCS)
8u45-9u15 : ontbijt aangeboden door door Klasmann-Deilmann en ICL Group.
Vanaf 9u00 :  vrij bezoek aan de beurs

p1ab84bb6n7qgl9q1rp213e618nf7.jpg

PLANT COMBINATIONS

Op de FLORALL voorjaarsbeurs van 2 maart staan plantcombinaties in de kijker. Samen met het Proefcentrum voor de Sierteelt (PCS) kijkt FLORALL om er opvallende, nieuwe plantcombinaties voor te stellen. Deze combinaties moeten inspiratie geven aan de tuinaannemers, tuincentra maar ook aan de openbare groenbesturen die de vakbeurs bezoeken.

Welke combinaties?

De plantencombinaties zullen vertrekken vanuit de standplaats: is het een zonnig of net schaduwrijke standplaats, of is de ondergrond een zandbodem of zware klei? In functie van deze standplaats zullen er passende combinaties uitgewerkt worden. Hierbij komen er planten aan bod die ziekteresistent zijn, die een goede bodembedekking hebben, of net sterke troeven hebben om bijen aan te trekken, winterhard zijn… Bepaalde geselecteerde planten of cultivars zullen eerder zeldzaam zijn, en dus maar bij enkele telers te vinden zijn, andere cultivars zullen dan net weer zéér courant zijn, maar net in de voorgesteld combinatie mooi opvallen. De lijst met de thema’s en planten die daarvoor gebruikt kunnen worden, kun je hieronder downloaden of via www.florall.be raadplegen.

Deze rijke informatie zal ook per plantcombinatie uitvoerig beschreven en toegelicht worden. Hierdoor ga je als bezoeker met concrete en praktisch bruikbare informatie naar huis.