Gouden en zilveren buxussen op Agribex 2015 | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Gouden en zilveren buxussen op Agribex 2015

Net zoals de voorgaande edities werden door de constructeurs en invoerders ook dit jaar voor Agribex heel wat nieuwe machines aangemeld voor de selectie van de nieuwigheden. Uit deze tientallen nieuwigheden werden door een professionele jury de belangrijkste geselecteerd en gelauwerd.

Fedagrim, de organisator van de Agribex landbouwbeurs maakte vrijdag 15 oktober 2015 de laureaten bekend en de respectievelijke gouden en zilveren aren, hoeven en buxussen.

Dit zijn de gouden en zilveren buxussen:

Twee gouden buxussen werden uitgereikt. De eerste voor het dual dosage/dept system van Vredo. Het gaat hier om een zaaisysteem op een doorzaaimachine dat werkt met een dubbele zaaidiepte én zaaddosering. De tweede gouden buxus ging naar het Bagger empty assist systeem van John Deere. Dit is een elektronische detectie van het niveau van vulling van de opvangbak van een zitmaaier.

De eerste zilveren buxus ging naar de Weedsteam machine. Dit is een geavanceerde thermische onkruidbestrijder die hete lucht, infrarood en stoom combineert. De tweede zilveren buxus ging naar de Gemo 130 van Scopagreen. Dit is een zelfrijder die ingezet kan worden als klepelmaaier, verticuteermachine en veegmachine.

 

Bron: www.landbouwleven.be

p1a68fmvd3km285ca5d1kaj1bmq3.PNG