GREEN 2018: waag je ook je kans voor de felbegeerde 1-2-Tree Award? | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

GREEN 2018: waag je ook je kans voor de felbegeerde 1-2-Tree Award?

‘Green’ is groot in groen’

Van 2 tot 4 september 2018 kleurt Flanders Expo opnieuw, letterlijk, groen. ‘Green’ verwelkomt er dan opnieuw meer dan 10.500 groenprofessionals uit de tuin-, park- en retailsector. Meer dan 200 bedrijven staan met hun experts klaar voor om hun nieuwste machines, producten en diensten voor te stellen. Je vindt er dus alles voor park- en tuinaanleg.

En de 1-2-Tree Award gaat naar...

Na het succes van de voorgaande edities lanceert ‘Green’ opnieuw de ‘1-2-Tree Awards’ om projecten waarin de boom centraal staat in de kijker te zetten. Met deze wedstrijd wil ‘Green’ het vakmanschap tussen tuinaannemer, -architect en boomkwekerij in de kijker zetten. Elke tuinaannemer, -architect of boomkwekerij kan zich met een bestaand én gerealiseerd project waarbij het gebruik van bomen beeldbepalend is, inschrijven voor de ‘1.2. Tree Award’. Bomen vormen hierbij dus de basis van het ontwerp of project. Succesvolle en duurzaam ontwikkelde tuin- en parkprojecten zijn steeds gebaseerd op vakmanschap: zowel bij de conceptfase door de tuinarchitect, als bij de realisatie en uitvoering door de tuinaannemer, maar ook de vakkennis van de boomkwekerij die de leverancier is van grote, unieke bomen.

Voor de editie van 2018 gebeuren de inschrijvingen in 3 categorieën:
Privaat project
Publiek project (steden, gemeenten, …)
Semi-privaat project (ziekenhuizen, woonzorgcentra, rusthuizen, scholen, parkings,…)

Een vakjury zal de projecten beoordelen en quoteren volgens een aantal vast bepaalde criteria. Drie laureaten, één per categorie, worden verkozen. Ook het publiek krijgt inspraak, zij kunnen op de Facebookpoll van Green Expo een stem uitbrengen op hun favoriete project. Het winnende project krijgt tijdens de vakbeurs de ‘1.2. Tree Award 2018’ uitgereikt. Dit omvat persaandacht in de vakbladen S&G, Groen Groeien magazine en CG Concept.