Groen Groeien ijvert voor een vereenvoudiging van de werfadministratie. | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Groen Groeien ijvert voor een vereenvoudiging van de werfadministratie.

Groen Groeien vraagt dat de verplichte aanwezigheidsregistratie met aanwezigheidsbadges en de hoofdelijke aansprakelijkheid voor kleine werven op een eenvoudiger manier kan verlopen.

In het plan ter preventie van sociale fraude zal Groen Groeien samen de sociale partners binnen het paritair comité 145 (waaronder tuinaanleg) een aantal bijzondere accenten voorstellen voor de tuinaanlegsector ondermeer wat betreft de vereenvoudiging van de verplichte aanwezigheidsregistratie en de hoofdelijke aansprakelijkheid.

Vanaf 1 januari 2016 is de elektronische aanwezigheidsregistratie verplicht en dit voor elke werf waarvan het totaalbedrag minstens € 500.000 (excl btw) bedraagt. Deze verplichting is niet nieuw. De elektronische aanwezigheidsregistratie is reeds verplicht sinds 1 april 2014 voor alle werven met een bedrag van minstens € 800.000. De principes blijven dezelfde, enkel het bedrag verandert. Er wordt verwacht dat deze bedragen in de toekomst verder zullen dalen. Bijgevolg is het mogelijk dat je in de toekomst verplicht kan worden om aanwezigheden te registreren. Groen Groeien ijvert dat dit op een eenvoudige en werkbare manier kan voor kleine werven.