Groen Groeien moedigt aan om nu planten met blote wortel te gebruiken. | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Groen Groeien moedigt aan om nu planten met blote wortel te gebruiken.

Het najaar is het ideale moment om bomen, struiken en meerjarigen aan te planten.

Blote wortel planten zijn goedkoper.

Er is een groot prijsverschil tussen de blote wortel planten die nu verkocht worden en de containerplanten die in het groeiseizoen verhandeld worden. Deze laatste hebben namelijk een aantal maanden in pot gegroeid op de kwekerij en werden daar verzorgd, verplant, gevoed, etc….Het beheer van de containerplanten brengt een aanzienlijke meerkost met zich mee aan werkuren, materialen, bewatering. Deze meerkost valt weg bij het gebruik van planten met blote wortel die buiten het groeiseizoen, met andere woorden nù in de grond gaan.  

Betere inworteling.

Aanplantingen met blote wortel planten zijn doorgaans succesvoller omdat het wortelgestel nooit de beperkingen van een pot gekend hebben. Hierdoor zal het wortelgestel zich gemakkelijker en doeltreffender uitbreiden met een optimale voedsel- en watervoorziening van de plant als resultaat.  

‘Om de kostprijs van planten te beperken én omdat de groeiresultaten vaak beter zijn, moedigt Groen Groeien aan om nu, in het najaar, projecten uit te voeren met ‘blote wortel planten’    

Voor meer informatie:
Bart Verelst - AVBS - Groen Groeien
E.: Bart.Verelst @avbs.be
T.: 0498 40 85 80