GROEN GROEIEN TUINREIS zomer 2018 | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

GROEN GROEIEN TUINREIS zomer 2018

Normandië is een streek met een duidelijk karakter. Het milde klimaat, de vruchtbare klei- en kalkrijke gronden bieden een ideale voedingsbodem voor prachtige tuinen die de vergelijking met Engelse tuinen aan de overkant van het kanaal zeker kunnen doorstaan. Een vierdaagse tuinreis is voorzien tijdens de zomer 2018 van vrijdag 29 juni tem maandag 2 juli 2018.  Tijdens deze vierdaagse reis worden negen tuinen, al dan niet met een kwekerij, en het alom gekende bloemendorp Gerberoy, geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk, bezocht. Het zijn stuk voor stuk toptuinen, sommige niet evident om te bezoeken, met klinkende namen zoals onder andere Jardin Agapanthe, Le Vasterival, Le Parc des Moutiers, Jardin Plume en Les Jardins de Valloires.

Deskundige uitleg en begeleiding wordt verzorgd door tuin- en groenjournalist Marc Verachtert.

Prijs per persoon met tweepersoonskamer :
Ledentarief:
735 EUR
Niet-ledentarief 735 + 284 (lidgeld Groen Groeien) = 1019 EUR
Toeslag éénpersoonskamer : 118 EUR  

Inschrijven via e-mail bij dirk.ingelaere@telenet.be met de naam van de deelnemer(s).

Deze inschrijving is pas geldig na overschrijving van het bedrag met vermelding ‘Tuinreis Normandië en het aantal personen’ op het Groen Groeien rek. nr. BE11 7380 3134 3348.  

Uiterste inschrijvingsdatum : 22 april 2018

Reserveer nu je plaats: het aantal inschrijvingen is beperkt !  
Voor specifieke vragen kan je telefonisch terecht bij Dirk Ingelaere via 0478 346 575.  

Inbegrepen:

vervoer per luxe-autocar

1 overnachting met ontbijt in Hotel Mercure Rouen Champs de Mars

2 overnachtingen met ontbijt in hotel Aguado*** in Dieppe

inkomgelden voor de tuinen

lunch dag 3 en dag 4

2 avondmalen

deskundige reisbegeleiding door Marc Verachtert

kosten en fooi chauffeur

btw, taksen en bijdrage Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen:   

overige middagmalen

overige avondmalen

dranken en persoonlijke uitgaven

KBC annulerings- en bijstandsverzekering (4,14 EUR per persoon per dag)    

Normandië is een streek met een duidelijk karakter. Het milde klimaat, de vruchtbare klei- en kalkrijke gronden bieden een ideale voedingsbodem voor prachtige tuinen die de vergelijking met Engelse tuinen aan de overkant van het kanaal zeker kunnen doorstaan.  

Programma  

DAG 1: Vertrek vanuit de verschillende opstapplaatsen (Antwerpen - Gentbrugge - Kortrijk). Doorreis via Amiens naar Grigneuseville. Bezoek aan de Jardins Agaphante, tuin die een opeenvolging is van intieme plekjes, afgescheiden door heggen, stenen muren en tal van niveauverschillen. De variëteit aan planten is enorm en liefhebbers van mediterrane planten, rozen, hydrangea's, grassoorten, verbena's enz. zullen zeker aan hun trekken komen. Het volgende bezoek brengt u aan de opmerkelijke botanieke tuin, Jardins de Bellevue, die 6 ha groot is. Het hele jaar door kan u hier verrassende kleuren en bloemen ontdekken zoals kerstrozen uit Turkije, pioenrozen uit China, blauwe papavers uit de Himalaya, hortensia's uit China, Japan en Amerika. Inchecken in het hotel in Rouen. Rouen is de hoofdstad van het mythische Normandische rijk en is nauw verbonden met de naam van Jeanne d’Arc. Zij is de voorvechtster van de Franse zaak die, beschuldigd van ketterij, haar dood vond op de brandstapel. Avondmaal in de stad.  

DAG 2: Absoluut hoogtepunt van onze reis is wel het bezoek aan een van de mooiste privé tuinen in West-Europa : Le Vasterival, gelegen te Sainte Marguerite sur Mer. De tuin werd in 1957 ontworpen door Prinses Sturdza uit Noorwegen. Ze overleed in 2009 op de gezegende leeftijd van 94 jaar en gaf tot kort voor haar dood zelf toelichting bij haar prachtige creaties. Vervolgens bezoek aan Le Parc des Moutiers in Varengeville. Op een steile klif met een schitterend zicht op de omgeving ligt de meest Engelse tuin van Frankrijk. Edwin Lutyens bouwde het huis en Gertrude Jekyll tekende de tuinen uit. Sissinghurst is nooit veraf. Rond het huis liggen bloemenborders en diverse tuinkamers. Spontaan belandt je uiteindelijk in het park, een perfecte weerspiegeling van de pure Engelse landschapsstijl. Doorreis naar Dieppe, gelegen aan de monding van de Arques in het Kanaal, de belangrijkste Franse stad voor het vissen op sint-jacobsschelp. Het is ook een plezierhaven, en een commerciële haven voor het transport over het Kanaal. Check-in in het hotel. Avondmaal in Dieppe.  

DAG 3: De eerste tuin op het programma vandaag is de privétuin Jardins des Valérianes, aangelegd in de Engelse Cottagestijl traditie met een uitgebreide vaste plantencollectie. Bewonder vooral de prachtige borders. De volgende tuin het op programma is de Jardin Angelique te Montmain. Dit 17de eeuwse “buitenverblijf” werd prachtig gerenoveerd en het samenspel van rozen, clematissen en allerlei vaste planten zijn een streling voor het oog. Voor- en achtertuin gaan voor een wereld van verschil : puur landschappelijk maar intiem en kleurig, versus strak van vorm en sober samenspel van groen en wit. Vervolgens bezoek aan de Jardin Plume, een bijzonder mooie, eigentijdse tuin met opvallende haagstructuren, invulling bordertuin en parterres achter de woning, spiegelvijver en grassen in de boomgaard. Een aanrader voor echte tuinfanaten.  

DAG 4: Bezoek aan het bloemen- en tuindorp Gerberoy, geklasseerd als één van de mooiste dorpen van Frankrijk, en een droombestemming voor de liefhebbers van bloemen en rozen. Een wandeling in dit verzorgd dorp is een echte betovering: geplaveide straten, oude huizen uit de 17e en de 18e eeuw, klimrozen, blauwe regen, duizenden planten en bloemen... de schilder Henri Le Sidaner, gecharmeerd door de plaats, creëerde er een schitterende tuin. Een charmant en niet te missen dorp ! Doorreis naar Les Jardins de Séricourt. Hier valt u van verrassing in verrukking, van ontdekking in verbazing, maar wat meest bijblijft van deze tuin is de poëzie en de geest waarin de tuin is opgevat : het is een levende encyclopedie over de vakkennis van de landschapsarchitect en plantenkweker Yves Gosse de Gorre. De man is een schepper, altijd op zoek naar nieuwigheden. Hij werd overigens meermaals gelauwerd tijdens nationale evenementen. Lunchbuffet in de tuin. Het laatste tuinbezoek van uw reis brengt u aan Les Jardins de Valloires. Deze 8 ha tuin van een achttiende eeuwse Cisterciënzer abdij bevat een collectie van 5000 soorten en variëteiten zeldzame struiken, uniek in Frankrijk. In de loop van de seizoenen ziet u hier prachtige bloeiende kersenbomen, elegante, heerlijk ruikende rozen (waaronder de onvermijdelijke Rose de Picardie), prachtige kleuren en niet te vergeten de "interactieve tuin" van de 5 zintuigen voor de kinderen. In de Grand Jardin de l'Evolution, een première voor Frankrijk, kan u zien hoe de planten er 400 miljoen jaar geleden uitzagen.   Terugreis naar België.