Groen Groeien zet aan tot bollen planten | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Groen Groeien zet aan tot bollen planten

Wie volgend voorjaar een kleurrijke tuin wil, kan best nu al bloembollen in de grond steken. Krokussen, narcissen, irissen, anemonen en tulpen kunnen nog geplant worden tot eind december. Vooral de vroege bloei maakt het aanplanten van bloembollen interessant.      

Bloembollen worden in de herfst geplant.    

Nù bloembollen planten.    

Bloembollen worden geplant vanaf half september tot half december. Hoe eerder ze geplant worden, hoe vroeger ze het volgende voorjaar in bloei komen. Alleen tijdens de vorstperiode en bij een te natte grond mag je de bloembollen niet in de grond zetten, dan bestaat kans op bevriezen of verrotting.  

Kleur en biodiversiteit  

Bloembollen zorgen voor kleur in de tuin en in openbare groene ruimten. In verschillende steden en gemeenten worden nu volop bloembolperken aangelegd. De bollen die nu de grond in gaan, zorgen reeds in het vroege voorjaar voor een kleurrijk bloementapijt in perken of grasvelden.  

De aanwezigheid irissen, narcissen, krokussen en anemonen draagt bij aan de biodiversiteit: omdat ze vroeg in het jaar bloeien, zullen insecten er graag op af komen.    

Voor meer informatie over werven waar deze week bloembollen gepoot worden:  

Bart Verelst - AVBS - Groen Groeien  
E.: Bart.Verelst @avbs.be  
T.: 0498 40 85 80

Bron beelden: www.willaert.be