Groenaanleg en -beheer als proefproject duaal leren | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Groenaanleg en -beheer als proefproject duaal leren

De Vlaamse ministers van Onderwijs en Werk, Hilde Crevits en Philippe Muyters, willen het huidige systeem van werken en leren, het zogenaamde werkplekleren, opwaarderen en van duaal leren en werken een sterke leeroptie maken.

Duaal leren en werken houdt in dat jongeren naast leren op school ook leren op de werkvloer en dat voor minstens 60% van hun schooltijd. Op die manier moeten de jongeren de kans krijgen om naast een brede vorming ruime ervaring op te doen in bedrijven zodat zij de nodige kwalificaties kunnen halen.

De ministers kozen er voor om in voorbereiding van de opstart van het duaal leren tijdens het schooljaar 2016-2017 nog dit jaar te starten met zes goed afgebakende proefprojecten. Vanuit onze positieve ervaringen met leercontracten in de groenaanleg en het groenbeheer hebben wij ons vanuit Boerenbond naast vele andere beroepsorganisaties en instellingen kandidaat gesteld om een proefproject uit te rollen.

Vorige week weerhield minister Hilde Crevits onze kandidatuur. Dat geeft ons meteen de gelegenheid om samen met Eduplus voor de groenaanleg en het groenbeheer als een van de eerste sectoren in Vlaanderen mee te stappen in een leertraject dat in de toekomst alle andere vormen van leerplekleren zal vervangen. Wij willen de minister hiervoor van harte danken.