Komt de 6 % er ? | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Komt de 6 % er ?

p1b7geu2pk1fc64ld1cap7cd1sq83.jpg

Reeds langere tijd ligt dit dossier op tafel. Bestuursleden hebben hun opdracht vervult en dit regelmatig aangekaart bij de politieke mandatarissen. Een bezoek aan Nathalie Muylle, Bart Dochy Hebben ons geholpen. 
Vorig jaar nog langs geweest op het kabinet van Minsiter Schauvlieghe en dossier achtergelaten bij Minster Van Overtveldt. 

Op onze nieuwjaarsreceptie 2016 hebben we Francesco Vanderjeugd, Sabine Vermeulen en Bart Dochy tijdens het debat kunnen uitleggen dat deze discriminatie nadelig is voor ons als tuinaannemer. 

Dat dit nu door alle meerderheidspartijen ingediend wordt is positief signaal. 
Het is mede dankzij de inzet van onze bestuursleden, leden en onze consulent dat dit dossier telkens weer naar boven komt. 

Federale parlementsleden Rita Gantois (N-VA), Benoît Piedboeuf (MR), Roel Deseyn (CD&V) en Nathalie Muylle (CD&V) willen een wetsvoorstel indienen om het btw-tarief voor de aankoop van plantgoed door tuinaannemers te verlagen van 21 naar 6%. Een tuinaannemer die nu plantgoed aankoopt bij een tuincentrum betaalt 6% btw maar moet zijn klanten 21% aanrekenen.

Om dit te vermijden gebeurt het volgens de parlementsleden regelmatig dat de eigenaar van de tuin waar de tuinaannemer de werken uitvoert zelf de planten gaat aankopen (en hierop 6% btw betaalt). De tuinaannemer haalt vervolgens deze planten op. Deze manier van werken kan ervoor zorgen dat bedrijven die de regels volgen uit de markt geconcurreerd worden. Het wetsvoorstel van de parlementsleden zou dit moeten voorkomen.

Wij duimen alvast op een goede afloop !