Lijst van de verboden synthetische herbiciden voor amateurs | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Lijst van de verboden synthetische herbiciden voor amateurs

Graag vestigen we uw aandacht op het recent verschenen bericht over het verbod op de verkoop en het gebruik van synthetische herbiciden voor niet-professioneel gebruik.

Een nieuw koninklijk besluit tot wijziging van het koninklijk besluit van 28 februari 1994 betreffende het bewaren, het op de markt brengen en het gebruiken van bestrijdingsmiddelen voor landbouwkundig gebruik werd gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 26 september 2018. Het doel van dit besluit is om een aantal herbiciden voor niet-professioneel gebruik te verbieden.

De verkoop van de volgende herbiciden aan niet-professionele gebruikers en het gebruik ervan door deze gebruikers zijn vanaf 6 oktober 2018 verboden. Deze toelatingen worden vanaf deze datum verwijderd van de toegelaten middelen op Fytoweb:

Alle producten in de lijst kunnen nog tijdelijk verkocht worden aan professionele gebruikers die een fytolicentie hebben met als doel ze exclusief te gebruiken als professionele gebruiker, en dit tot de definitieve intrekking van de toelatingen.

Bron: Fytoweb
Beeld: VILT