Nazomeren in de pop-uptuin van de Vlaamse tuinaannemers | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Nazomeren in de pop-uptuin van de Vlaamse tuinaannemers

In september en oktober kan de consument in drie Vlaamse steden genieten van de pop-uptuin die VLAM aanlegt, namelijk op het stationsplein in Sint-Niklaas, in de Lijnbaanstraat in Oostende en op het binnenplein van het stadhuis van Genk. De tuin toont de expertise van de professionele tuinaannemer en wil passanten inspireren. De consument zal er heerlijk kunnen genieten van de nazomer of een workshop volgen.

Een tuinaannemer maakt de tuindromen van de consument waar

Professionele tuinaannemers zijn handige en creatieve duizendpoten die zowel met groen als verhardingen een prachtig kader creëren waarin er volop genieten kan genoten worden. Om dit te demonstreren richt VLAM in samenwerking met professionele tuinaannemers een tijdelijk tuinproject in op drukbezochte plaatsen in drie Vlaamse steden, nl. op het stationsplein in Sint-Niklaas, in de Lijnbaanstraat in Oostende en op het binnenplein van het stadhuis van Genk. In de pop-uptuin kan de consument vier weken komen genieten van het deugddoende groen. In Genk en Oostende is de pop-uptuin open van 31 augustus tot 29 september. In Sint-Niklaas wordt het genieten van 14 september tot 13 oktober.

Pop-uptuin toont kunnen van een professionele tuinaannemer

De pop-uptuin demonstreert de mogelijkheden van een tuinaannemer én van groen. De rijke variatie aan plantensoorten die gebruikt worden toont de grote verscheidenheid en keuzemogelijkheden. De vijverpartij geeft dit nog een extra dimensie. Maar ook gazon kan een onderdeel zijn van een tuin en behoort tot de expertise van een tuinaannemer. De graspartijen geven dit weer. In de kiosk wordt het ontwerp en de actie van de Vlaamse tuinaannemers toegelicht.

Genieten van wat extra’s

Een passage door de pop-uptuin kan kort of langer zijn: even een frisse neus halen en inspiratie opdoen of wat langer voluit genieten van al dat moois op een van de bankjes in de tuin. Aan de consument de keuze. Tijdens het weekend is er extra animatie in de tuin onder de vorm workshops (o.a. kinderyoga, dans, keramiek, EHBO). Men vindt de evenementenkalender van de pop-uptuin op www.tuinaannemer.be, de website van de Vlaamse professionele tuinaannemers.

Een professional inschakelen voor de aanleg of het onderhoud van een tuin, dat is niet alleen weggelegd voor welgestelden of mensen met een grote lap grond. Ook kleine en bescheiden tuinprojecten zijn een kolfje naar tuinaannemers hun groene hand.

Bron en beelden: VLAM vzw | Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing