Nieuwe daling sociale bijdragen vanaf het eerste kwartaal 2018 | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Nieuwe daling sociale bijdragen vanaf het eerste kwartaal 2018

'Nieuwe daling sociale bijdragen vanaf eerste kwartaal 2018'

Vanaf het eerste kwartaal van dit jaar treedt de volgende fase van de taxshift in voege. Dit houdt in dat de sociale bijdragen ten laste van de werkgever opnieuw dalen. Sinds 1 januari is de basisbijdrage voor de sociale zekerheid maximaal nog 25%. Voor werknemers die een loon verdienen dat niet meer bedraagt dan 2950 euro per maand, is de siciale bijdrage bovendien nog lager. In deze bijdrage blijven we even stilstaan bij deze nieuwe fase in de lastenvermindering.

Lees alle details hierover in het onderstaande artikel 'Nieuwe daling sociale bijdragen vanaf eerste kwartaal 2018' van Chris Botterman, Hoofd Sociale Zaken Boerenbond.

'Wat is de werkelijke impact van de taxshift in de groene sectoren?'

Zoals eerder aangekondigd, blijven we even stilstaan bij de reële impact van de taxshift op het terrein. De daling van de sociale bijdragen voor de werkgevers is gestart met ingang van het tweede kwartaal van 2016. Begin dit jaar is de tweede fase in werking getreden. In deze bijdrage geven we met drie concrete voorbeelden waarbij we telkens het eerste kwartaal van 2016, het tweede kwartaal van 2016 en het eerste kwartaal van 2018 opnemen. Aan de hand van deze voorbeelden kunne we de de werkelijke impact zien van de lastenverminderingen voor de werkgevers. We moeten daarnaast ook wel rekening houden met de indexeringen van de afgelopen jaren. Maar het resultaat is voor de werkgevers zeker positief.

Lees alle details hierover in het onderstaande artikel 'Wat is de werkelijke impact van de taxshift in de groene sectoren?' van Chris Botterman, Hoofd Sociale Zaken Boerenbond.