Nominatie Belgisch project voor Europese Green City Award: neem deel met uw project. | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Nominatie Belgisch project voor Europese Green City Award: neem deel met uw project.

>> Green cities for a sustainable Europe

Green Cities for a Sustainable Europe is een initiatief van de ENA (European Nurserystock Association) en boomkwekerij organisaties uit België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Nederland. Binnen dit project wordt de vergroening van openbare ruimte in al zijn aspecten gepromoot.

>> Green city – award 2020

In kader van dit Europese project Green cities for a sustainable Europe, zal jaarlijks een Green City – Award georganiseerd worden, de eerste editie van de Green city – Award vindt plaats in september 2020. Elk van de zeven landen die deelneemt aan het Green cities project, kan een gerealiseerd openbaar groen project indienen als inzending van dat eigen land. Deze award past in de breder context om openbaar groen in de stad te promoten zoals de algemene doelstelling van het Green cities project. De genomineerde en zeker het winnende project moet zo als voorbeeld en stimulans dienen voor toekomstige openbaargroen projecten.

>> Kent u kandidaat projecten?

Ook vanuit België zal er een project ingezonden worden. Welk project dit wordt, willen we door de sector zelf laten bepalen. Enerzijds zal de jury voor de selectie van het Belgische genomineerde project, bestaan uit afgevaardigden vanuit de sector. Welke openbaar groenprojecten deze juryleden voorgeschoteld krijgt, dat kan elke sierteler, boomteler of tuinaanlegger mee bepalen. Heeft u recent meegewerkt aan een project waarvan u vindt dat het extra aandacht verdient? Of kent u een project dat u graag als voorbeeld ziet voor toekomstige projecten? Stuur dan uw suggestie vóór 15 mei 2020 door naar miet.poppe@avbs.be.