Opletten voor nieuwe frauduleuze reclameronselaars | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Opletten voor nieuwe frauduleuze reclameronselaars

De Economische Inspectie van de FOD Economie waarschuwde onlangs in een persbericht voor nieuwe frauduleuze reclameronselaars: Publi Trends, Gele-gids.com en Best Print (tijdschrift De Blusser).

Officiële zwarte lijst

Er blijven tal van reclameronselaars actief die onder verschillende bedrijfsnamen en op diverse manieren zelfstandigen oplichten. Meestal proberen ze een reclamecontract of domeinnaamregistratie aan te smeren zonder daar iets wezenlijks tegenover te stellen. Soms krijgen slachtoffers een dringend te betalen factuur toegestuurd voor reclame die ze nooit gevraagd hebben. De reclameronselaars schrikken er zelfs niet voor terug incassobureaus in te schakelen om betalingen af te dwingen.

De FOD Economie publiceerde op haar website een officiële zwarte lijst van malafide reclameronselaars die regelmatig wordt aangevuld.

Advies

Blijf alert voor wat u tekent of invult. Voor u een handtekening zet of een formulier invult of verbetert, controleert u best of het niet om een oplichter gaat die op de zwarte lijst staat. Vulde u toch een formulier in of tekende u een duur contract, betwist dit dan schriftelijk (e-mail of aangetekende brief) met als argument dat u verkeerd geïnformeerd werd.

Meer info?

Meer informatie over bedrog met beroepsgidsen, reclame-inlassingen en domeinnamen vindt u op de website van de FOD Economie.

http://economie.fgov.be/nl/