PCS opent nieuwe infrastructuur | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

PCS opent nieuwe infrastructuur

Op vrijdag 22 juni opende het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) in Destelbergen zijn nieuwe onderzoeksinfrastructuur. Het is voor onze Vlaamse siertelers en groenvoorzieners van het allergrootste belang dat er blijvend geïnvesteerd wordt in onderzoek en ontwikkeling en de infrastructuur die daarvoor nodig is. Het is geen geheim dat Boerenbond en AVBS-Groen Groeien daarom al jaren mee investeren in dit proefcentrum. Het resultaat is een intense en duurzame samenwerking tussen onderzoek en de sierteeltsector.

De sierteeltsector realiseert met 6500 hectare productie een jaarlijkse productiewaarde van 560 miljoen euro, waarvan 90% in Vlaanderen. Het is dan ook belangrijk om een praktijkgericht onderzoekscentrum te hebben hier in Vlaanderen.

Sinds enkele jaren wordt ook onderzoek gedaan op het vlak van groenvoorziening en -aanleg. Het juiste groen op de juiste plaats. Vorig jaar nog werd daarvoor een aparte afdeling groen op het PCS opgericht. Dit biedt heel wat opportuniteiten en kansen voor zowel telers, groenvoorzieners maar ook voor openbare besturen.

We mogen fier zijn op het onderzoek dat op het PCS gebeurt. Het PCS houdt de vinger aan de pols, kijkt samen met de sector vooruit en loopt ook net dat beetje vooruit. Dat is ook wat wij verwachten van een praktijkcentrum: de sector en onze bedrijven via onderzoek en innovatie vooruithelpen. De nieuwe onderzoeksinfrastructuur die in gebruik genomen werd, is een garantie voor de verdere uitbouw van het specifieke sierteeltonderzoek voor onze sector in de toekomst.