'Peeters on tour' Overleg met groenvoorzieners en siertelers | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

'Peeters on tour' Overleg met groenvoorzieners en siertelers

Maandag 10 februari hadden siertelers en groenvoorzieners van het AVBS (Algemeen Verbond van de Belgische Siertelers en groenvoorzieners) een overleg met minister-president Kris Peeters naar aanleiding van zijn bezoek aan Gent.  Ook de Oost-Vlaamse ministers Joke Schauvliege en Pieter De Crem waren aanwezig.

De voorzitters van Groen Groeien kregen de kans om één en ander naar voor te brengen.
Joke Schauvliege benadrukte dat zij met de publicatie van het boek "Investeer in groen, winst verzekerd' het nut en belang van groen in onze samenleving onderstreept. Dat is goed nieuws, maar toch voelt de tuinaanlegsector druk vanwege de sociale economie bij openbare aanbestedingen. Elke vorm van tewerkstelling moet zijn kans krijgen, maar reguliere arbeid mag niet beconcurreerd worden door sociale arbeid. Wij pleiten hier voor samenwerking in de plaats van concurrentie. Deze stelling werd ook beaamd door Kris Peeters. Verder hebben we opnieuw de vraag gesteld voor de toepassing van het verlaagd Btw-tarief van 6% als de tuinaannemer planten levert die hij zelf aanplant. Dit is bv. in Nederland al altijd het geval. Pieter De Crem liet weten dat de vraag werd ingeleid bij de minister van Financiën. De vraag zit mee in de hele discussie rond financiering en BTW in de arbeidsintensieve sectoren.
Ten slotte werd ook gepleit voor rechtszekerheid voor de kleinere bedrijven en een gedegen vergunningenbeleid. De omgevingsvergunning moet hier een belangrijke mate kunnen bij helpen stelde Joke Schauvliege.

Ze kregen een mooie Gentse azalea mee die hen de komende weken ongetwijfeld zal herinneren aan de gemaakte afspraken.