Pop-uptuin demonstreert de mogelijkheden van een tuinaannemer én van groen | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Pop-uptuin demonstreert de mogelijkheden van een tuinaannemer én van groen

In september en oktober kan de consument in drie Vlaamse steden genieten van de pop-uptuin die VLAM aanlegt, namelijk op het stationsplein in Sint-Niklaas, in de Lijnbaanstraat in Oostende en op het binnenplein van het stadhuis van Genk. De tuin toont de expertise van de professionele tuinaannemer en wil passanten inspireren. De consument zal er heerlijk kunnen genieten van de nazomer of een workshop volgen.

Om het kunnen van de tuinaannemer te demonstreren richt VLAM in samenwerking met professionele tuinaannemers een tijdelijk tuinproject in op drukbezochte plaatsen in drie Vlaamse steden, nl. op het stationsplein in Sint-Niklaas, in de Lijnbaanstraat in Oostende en op het binnenplein van het stadhuis van Genk. In de pop-uptuin kan de consument vier weken komen genieten van het deugddoende groen. In Genk en Oostende is de pop-uptuin open van 31 augustus tot 29 september. In Sint-Niklaas wordt het genieten van 14 september tot 13 oktober.

Pop-uptuin toont kunnen van een professionele tuinaannemer

De pop-uptuin demonstreert de mogelijkheden van een tuinaannemer én van groen. De rijke variatie aan plantensoorten die gebruikt worden toont de grote verscheidenheid en keuzemogelijkheden. De vijverpartij geeft dit nog een extra dimensie. Maar ook gazon kan een onderdeel zijn van een tuin en behoort tot de expertise van een tuinaannemer. De graspartijen geven dit weer. In de kiosk wordt het ontwerp en de actie van de Vlaamse tuinaannemers toegelicht.

Bron: VLAM vzw | Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing
Foto's: AVBS-Groen Groeien

Popup-tuin Oostende (bron: persbericht HLN 29/8/19)

In de Lijnbaanstraat in Oostende werd een pop-uptuin opgebouwd door de VLAM. In de groene oase worden de ganse maand september ook activiteiten georganiseerd. De stad steunt het project. “Dit initiatief is ideaal om te tonen aan de inwoners waar we naartoe willen met de vergroening van de binnenstad”, zegt schepen Björn Anseeuw.

De VLAM liet in Sint-Niklaas, Genk en Oostende pop-uptuinen opbouwen door tuinaannemers. Bedoeling is onder meer om de mogelijkheden van een tuinaannemer én van groen te demonstreren. “Mensen kunnen hier ideeën opdoen voor hun eigen stadstuin. Op een beperkte ruimte werd hier een groene oase gecreëerd. Deze tuin geeft ook een idee wat we willen doen in de Lijnbaanstraat en de vergroening van het centrum. Mensen kunnen hier ook samenkomen om iets te drinken of te eten en om te verpozen in het groen”, zegt de schepen. De stad is nog volop bezig met de opmaak van de plannen voor de binnenstad. “We zullen deze plannen binnenkort bekend maken.”

Er zijn heel wat activiteiten tot 29 september. Aan de bar proef je lokale smaken en bovendien worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals tai chi, yogasessies, muziekoptredens, betonnen decopotjes maken, plant swaps, stekjes maken en leren verpotten. Het volledige programma is te vinden op www.tuinaannemer.be/ontdek-de-pop-tuinen/oostende.