Schrijf je in voor de Nationale Grasdag in Mol! | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Schrijf je in voor de Nationale Grasdag in Mol!

De Nationale Grasdag gaat terug ‘on tour’ richting Antwerpen. Dit op de terreinen van graszodenteler Franken Agro in Mol op donderdag 2 september.  Honderden tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en tuinprofessionals worden opnieuw verwacht. Maak er kennis met een breed spectrum aan grasveldbenodigdheden, tips & tricks en expertise in verschillende domeinen. En zie met eigen ogen hoe je met de nieuwste machines alle mogelijke grondbewerkingen snel en makkelijk uitvoert.   

Thema dit jaar is 'Water, het nieuwe goud!'. Afgelopen jaar kreeg elk gazon terug af te rekenen met extreme weersomstandigheden. Zeer hoge temperaturen en een nijpend tekort aan water. Hoe wapen je gras hiertegen? Zorg je dat de plantjes voldoende water krijgen? En hoe kan je veel hemelwater bufferen en sneller afvoeren? Moet de grond anders bewerkt worden? Tientallen standhouders antwoorden deskundig op al je vragen en geven meteen nuttige tips & tricks, direct omzetbaar in de praktijk. Zodat je jouw gazons perfect kan houden. 

Op deze professionele netwerkdag ontdek je alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen. Alle specialisten zijn ter plaatse: grasspecialisten, meststoffenleveranciers, producenten van gewasbeschermingsmiddelen en grondverbeteraars, machineproducenten, beroepsverenigingen ...  

Praktijkdemo’s : grond, water, gras

De grasdag is helemaal gevuld met praktijkdemo's georganiseerd onder de noemer grond, water en gras. In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zal ook de nodige aandacht besteed worden aan veldbloemen.  

Praktische info

De Nationale Grasdag is een organisatie van 5 toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Bayer Crop Science, Compo Expert, ICL en TerraCottem. En wordt ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.  

Het proefveld (Postel 32 in Mol) is op deze dag exclusief voor professionals en tuinaanleggers opengesteld van 9.30 u. tot 18.00 u. Hier vind je alles over gras en zoveel meer op één groot demoterrein. Dé plek ook voor een informele babbel met collega’s en/of branchegenoten in de gekende gemoedelijke sfeer.  

Samengevat

Wanneer: donderdag 2 september 2021
Toegang: gratis van 9.00u tot 18.00u
Inschrijving: voorinschrijving verplicht via nationalegrasdag.be (zie onderstaande knop)
Adres: Postel 32 - 2400 Mol (Provincie Antwerpen)

Meer informatie nodig? Contacteer: 

Isabelle Dedrie – 0491/37 79 40 – isabelle.dedrie@limagrain.be
Erik Truyers – 0496/59 80 89 – erik.truyers@limagrain.be