Schrijf je in voor 'Expert talk' over vaste planten van het International Perennial Union (ISU) | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Schrijf je in voor 'Expert talk' over vaste planten van het International Perennial Union (ISU)

De International Perennial Union ISU nodigt je uit voor een online expert talk op zaterdag 13 februari 2021 van 13.00 tot 16.30 uur. De ISU is de enige wereldwijde vereniging van telers van vaste planten. Het verbindt professionals en bevordert contacten in de sector over de hele wereld. De Expert Talks worden gemodereerd door het Zweedse ISU-bestuurslid Gerben Tjeerdsma. Het evenement wordt in het Engels gehouden.

Onderwerpen

Tuinontwerper en auteur Noel Kingsbury zal spreken over "Langetermijnprestaties van planten en de noodzaak om te focussen op het krijgen van een beter begrip van groeivormen". Hij ontving een eredoctoraat van de Universiteit van Sheffield voor zijn onderzoek op dit gebied en staat bekend om zijn bijna natuurlijke ontwerpen.

Tijdens zijn lezing neemt de Noorse alpine flora-expert Geir Moen je mee op een virtuele reis door de Roemeense bergen. Geir Moen is een fervent plantenkweker en wil graag de aandacht vestigen op de prachtige flora van de Karpaten. Hij is zelf een aantal keren in Roemenië geweest en wil iedereen warm maken voor de bergflora in Roemenië.

De voorzitter van de ISU-commissie, Jonas Bengtsson, zal de vijf nieuwe kruidachtige vaste planten presenteren die in 2020 door de ISU zijn uitgekozen. De ISU-voorzitter Aad Vollebregt uit Nederland zal een samenvatting geven van het laatste nieuws van de International Perennial Union en de meerjarige tuinbouwsector.      

Exact Programma

13u-13u10  Introductie door Gerben Tjeerdsma

13u10-14u  Bergflora in Roemeense Karpaten: virtuele botanische tour gebracht door expert Geir Moen

14u-14u30  Proeven van 2020 in Praag: Informatie en discussie met Jonas Bengtsson (Voorzitter van ISU Trail Commissie) en Petr        Hanzelka (botanicus)

14u30-14u45  Pauze

14u45-15u  Nieuws uit het ISU en de meerjarige tuinbouwsector door Aad Vollebregt (Voorzitter ISU)

15u-15u45  "Langetermijnprestaties van planten en de noodzaak om te focussen op het krijgen van een beter begrip van groeivormen" door Dr Noel Kingsbury

15u45-16u30  Discussie

Inschrijven

De deelnamekosten bedragen € 29,00 inclusief BTW voor leden van het ISU. Voor niet-leden komt het in totaal op een bedrag van € 39,00 inclusief BTW. De aanmelddeadline is 6 februari. Als u vragen of meer informatie heeft, neem dan contact op met het ISU-kantoor via info@isu-perennials.org of via het AVBS/Groen Groeien.