Sectorbevraging: Efficiënt waterbeheer met groenzones | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Sectorbevraging: Efficiënt waterbeheer met groenzones

Beste groenvoorziener,

De laatste jaren heeft iedereen die professioneel of als hobbyist bezig is met groen de extreme weersomstandigheden zeker opgemerkt. Nog nooit sinds de start van de metingen was het neerslagtekort in de aanloop naar de zomer zo groot. Daarmee stevenen we voor het vierde jaar op rij af op een zomer van uitzonderlijke droogte. Anderzijds hebben we enkele zeer natte maanden in de winter die voor wateroverlast zorgen.

Met deze sectorbevraging proberen we een overzicht te krijgen van de huidige praktijken rond waterbeheer, maar ook van de effecten van de langdurige droogteperiodes op de aanleg en het beheer van groenzones. Deze informatie is belangrijk voor het onderbouwen van het huidige en toekomstige onderzoek dat moet leiden tot een efficiënter waterbeheer en meer klimaatbestendige groenzones. 

Deze bevraging zal ongeveer 15 minuten van je tijd in beslag nemen en je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Gelieve deze in te vullen vóór 31 augustus 2020. Wij danken je alvast voor jouw bijdrage. 

Voor meer informatie over deze bevraging kan je terecht bij Eva Reybroeck via eva.reybroeck@pcsierteelt.be of Sandy Adriaenssens via sandy.adriaenssens@pcsierteelt.be

Met vriendelijke groeten,

Het PCS-team 
PCS | proefcentrum voor sierteelt    Schaessestraat 18, 9070 Destelbergen, België  T: +32 (0)9 353 94 94 | F: +32 (0)9 353 94 95  E: info@pcsierteelt.be | W: www.pcsierteelt.be