Sierteelt Groene Kring ontvangt CEJH congres jongeren in Antwerpen. | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Sierteelt Groene Kring ontvangt CEJH congres jongeren in Antwerpen.

Op 19 juli ontvangt Heist op den Berg een delegatie van jonge Europese siertelers.
Deze jonge mensen zijn starters als kwekers en groen liefhebbers. Vanuit Italië, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland, Nederland, Denemarken, Estland en Zweden wordt er samen gekomen in Antwerpen, om van daaruit gedurende een week België te ontdekken op cultureel, toeristisch, vakkundig en economisch vlak. Deze groep behartigd het groenwelzijn als tuinarchitecten, tuinaanleggers, siertelers, fruittelers, boomkwekers en bloemisten.
Het is de bedoeling om uitwisselingen te doen van ideeën en werkwijzen, maar wat nog meer besproken wordt is de hedendaagse noden van steden en het leven en werken in 't groen.

Als plattelandsgemeente met pit, is Heist op den Berg dé ideale plaats om een inheemse boom te planten, als aandenken van deze week. Zodat de boom lokaal kan wortelen met een Europese verhaal.

Tuincentrum Baeten uit Booischot heeft hun schouders onder dit project gezet. Boomkwekerij Arbor levert een mooie boom. 
Maar ook Heist op den Berg draagt zijn steentje bij. De gemeente kende de laatste jaren een grote bevolkingsgroei en is als geen ander op de hoogte van de hedendaagse nood aan "groen", natuur en landbouw. De gemeente heeft sterk ingezet op leuke projecten van het aanplanten van fruitbomen op lege percelen tot een Pop-Up park op een afbraak site.

Tijdens de boomplant ceremonie, zal de Deputé van de provincie Antwerpen samen met de kabinetschef van Minister Schauvliege de boom aanplanten. Schepen van landbouw Van Den Bruel zal de boom aangieten, zodat de boom goed kan wortelen.

Het geen nog rest is een beetje zon, zodat de boom kan uitgroeien als een monument met een traditie, geschiedenis en een groene toekomst.

Het congres is voor jonge Siertelers, die gemotiveerd zijn om nieuwe bedrijven te ontdekken en te leren van elkaar.
CEJH is dé Europese overkoepelde organisatie die deze mensen samen brengt,
om dan elk jaar een ander land te bezoeken.
Dit jaar is het 57st congres en men wilt er hun beste beentje voorzetten.

p1an320jjb1dca1u9vmv25j0m8g3.jpg