Sponsor in de kijker: Green Supply - sterk in beter groen | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Sponsor in de kijker: Green Supply - sterk in beter groen

Voor onze reeks ‘sponsor in de kijker’ werden we ontvangen door Pieter Schollaert van Green Supply bv. In de groensector zijn er weinig bedrijven die zich zo dynamisch presenteren als Green Supply dat doet. De laatste jaren stelde Green Supply zich voor als leverancier van het ganse assortiment, ook als professionele toeleverancier voor aanplanters, als partner om planten, solitaire bomen en meerstammen samen uit te selecteren, als kwekerij van kant-en-klare meerstammen… Waar staat Green Supply nu eigenlijk voor?

Pieter Schollaert : We zijn er trots op en dankbaar voor dat we van bij onze oprichting in 2006 constant hebben kunnen meegroeien met onze beste klanten, en dat we -al zeg ik het zelf- 1 van de meest vooruitstrevende bedrijven in de sector zijn.

Vroeger verwachtte je van de kweker-leverancier niet meer dan dat deze je kon ontlasten van de zorg voor het levend materiaal. De laatste jaren is alles echter zo specialistisch, specifiek en op maat geworden dat wij dat ook moeten zijn: helemaal op maat van de specifieke behoefte van de klant, de groen-professional.  

Dat begint met meedenken over de beste boom op de beste plaats. Onze in-house tuinarchitecten denken graag mee om het project van die extra meerwaarde te verzekeren.

Door de jarenlange samenwerking met onze kwekers kunnen we een enorm assortiment aanbieden waarbij we er zeker van zijn dat de kwaliteit top is en dat wanneer de plant, boom, meerstam, … geleverd is, deze klaar staat om een goede groeistart te kennen.

In dat bijzonder ruime assortiment hebben we ons gespecialiseerd in grotere haagplanten (Prunus, Taxus, Ilex, …), in meerstammen en bomen in alle maten. Ook voor de Quercus ilex en suber in alle vormen en maten kunnen we zowel grote hoeveelheden als unieke exemplaren aanbieden.

Het uitkiezen van de medium tot de heel grote meerstam kan supergemakkelijk op ons prachtig showplein, waar je ter plekke jouw plantklare unieke exemplaar kan uittekenen. Sommige tuinaannemers en -architecten komen -na afspraak natuurlijk- samen met hun eindklanten de unieke meerwaarde planten labelen. Om het seizoen te verlengen kweken we daarom heel wat toppers in airpot. Deze planten kunnen niet alleen het ganse jaar door aangeplant worden, maar hebben ook een grotere buffer in ons veranderend klimaat.

Het bestellen en uitkiezen is 1 zaak. De planten dienen ook nog fris en professioneel op de werf geleverd te worden. Ook onze logistieke medewerkers zijn toppers. Of het nu gaat over de planning, just-in-time leveringen, transport met citytrailers, kraanwagens of dieplader: we hebben het helemaal onder de knie.

Dus ja, voor verschillende klanten werken we helemaal op hun maat. Omdat we geen ‘cash and carry’ zijn kunnen we de klant die enkel mikt op het  bij elkaar verzamelen van invul- of herstelbeplanting niet bedienen.

Daar tegenover staat dat we voor onze reguliere klanten-aanplanters wel enorm ver gaan om hun project(lijsten) helemaal perfect afgeleverd te krijgen.  Met onze planten moeten zij altijd kunnen scoren.

Voor de groenprofessional die een nieuw project (tuin, park, …) kwaliteitsvol mag invullen, zijn we dus de geknipte partner. Voor leveringen van grotere haagplanten bijna het ganse jaar door, bent u bij ons aan het juiste adres. De meerwaarde zoeker die de juiste (grotere) meerstam op de juiste plaats wil en deze specifiek wil uitkiezen, heten we graag welkom.

Eenmaal onze samenwerking met de klant afgestemd is, gaan we zowel in de interne werking als in het effectief realiseren van het project the extra mile om de kwaliteit hoog te houden – net zoals jullie dat voor jullie klanten doen.

Van 1 tot en met 8 oktober, 8u tot 18u (behalve op zondag) nodigen we je graag uit op onze Open Dagen. Meteen een mooie gelegenheid om voor het nieuwe seizoen een vliegende start te nemen. Breng jullie plannen mee, wij zorgen ervoor dat het zeker de moeite loont!