Waarom is er nood aan een goede tuinaannemer? | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Waarom is er nood aan een goede tuinaannemer?

Vandaag de dag zien we het gezinspatroon veranderen naar tweeverdieners waardoor de financiële situatie nu ruimte biedt om ook in de tuin te investeren. Een tuin blijft een verlengde van een woning waarbij een tuinaannemer zorgt dat de tuin de juiste ingeleide is en blijft naar een woning.

De investering in een volledig aangelegde tuin kan ervoor zorgen dat de verkoopprijs van een huis met 10 tot 15% stijgt. Dus investeren in een tuin is investeren in vast kapitaal.

Wie kan ik vertrouwen want er is een grote keuze aan tuinaannemers?

Om een zelfstandig statuut te krijgen als tuinaannemer zijn er in België geen hoge vereisten nodig. Een grote groep heeft een statuut in bijberoep en onderhoudt vooral tuinen op zaterdagen of op woensdagnamiddagen.

De echte tuinaannemer onderscheidt zich door expertise op alle vakgebieden binnen de tuinbouw. Die tuinaannemer zorgt voor het ganse palet aan noden voor de tuin. Het ontwerpen van de lijnen en beplantingen, het aanleggen van opritten en paden, het installeren van een inrijpoort, het beplanten, beregenen, de tuinverlichting, vijvers, mechanische onkruid- en ziektebestrijding,…

Voor wie werkt een tuinaannemer?

Mensen met grote tuinen (>1000m²) doen er goed aan om wekelijks of om de 14 dagen een tuinman aan te stellen voor het basisonderhoud. Daarnaast kan een tuinaannemer of snoeier 2-jaarlijks langskomen voor gespecialiseerde werken, afhankelijk van de structuur en beplanting in uw tuin (hoge bomen, hagen, verschillende snoeivormen, …)

Mensen met een kleine tuin of stadstuin doen er goed aan één competente vertrouwenspersoon aan te stellen om de tuin te onderhouden. Zomer- en wintersnoei als basisonderhoud.

Bij een volledige heraanleg is het lonend om een tuinarchitect of tuinaannemer onder de armen te nemen. Deze vakmensen zijn opgeleid in de kunst om vorm te geven met planten. Enorm veel nieuwe producten, nieuwe planten en nieuwe concepten overspoelen de markt. Een tuinaannemer moet er zich professioneel toe verbinden op de hoogte te blijven van deze vernieuwingen.

Hoe zit het met de prijs?

Het is zeker en vast de moeite om 5% van de aankoopprijs van uw woning te investeren in de tuin ten einde haar verkoopbaarheid en waarde te verhogen. Een tuin kan worden aangelegd in alle prijsklassen, ook tuinarchitectuur kan in alle prijsklassen.

De prijzen voor een tuinaannemer zijn afhankelijk van zijn bedrijfsstructuur. Een bedrijf met meer werknemers, levert snellere service en rekent meer aan in uurloon. Ook blijken de prijzen sterk te verschillen per regio of stad. Afhankelijk van de vastgoedprijzen en aanbod aan tuinaannemers.