WEBINAR: Hoe kunnen groendaken de EU-biodiversiteitsstrategie ondersteunen? | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

WEBINAR: Hoe kunnen groendaken de EU-biodiversiteitsstrategie ondersteunen?

Op donderdag 16 september 2021 organiseert European Federation Green Roofs and Walls (EFB) een interessante webinar die zich zal richten op extensieve groendaken en hoe op dergelijke daken zinvolle habitats kunnen worden gecreëerd voor biodiversiteit. 

Het webinar zal de basisprincipes behandelen van:

  • Ontwerpen met oog voor biodiversiteit op extensieve groene daken
  • Selectie van planten en benaderingen voor implementatie
  • Niet-begroeide kenmerken
  • Upgraden van bestaande conventionele extensieve groene daken om de biodiversiteitswaarde te verbeteren

Het seminarie zal verder informatie bevatten over richtlijnen beschikbaar in Europa. Ook voorbeelden van groendaken in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland komen aan bod. Verder wordt de focus gelegd op het creëren van een leefgebied via beplanting op twee groendaken: IKEA Greenwich en IKEA Budapest. De keynote sprekers hebben een lange staat van dienst in het ontwikkelen en leveren van biodiversiteit op uitgestrekte groene daken in het Verenigd Koninkrijk en Boedapest, en werken ook samen met collega's over de hele wereld.

Dusty Gedge ontwerpt al 23 jaar en heeft veel ervaring in het ontwikkelen van benaderingen voor het leveren van biodiversiteit op extensieve groendaken, inclusief voorzieningen voor zeldzame vogels en ongewervelde soorten. In 2002 zette hij in Londen een tweede groot onderzoek op naar biodiversiteit en groendaken. Hij is ook de huidige voorzitter van EFB.

Péter Dezsényi is de algemeen directeur van Deep Forest, de grootste groendakaannemer in Hongarije. Zijn specialiteit ligt bij biodiverse groendaken en het vinden van natuurgebaseerde oplossingen in stedelijke gebieden. Hij ontwerpt, bouwt en doceert al 20 jaar.

Schrijf je in via onderstaande link: