Webinar over de eikenprocessierups op 3 november | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Webinar over de eikenprocessierups op 3 november

Het Kennisplatform Eikenprocessierups geeft op dinsdag 3 november een webinar over de eikenprocessierups. De online bijeenkomst duurt van 10 tot 12.30 en is vrij toegankelijk voor iedereen.

Het programma is vooral bedoeld voor medewerkers van gemeenten die betrokken zijn bij de aanpak van de overlast door de eikenprocessierups. De organisatoren gaan dan ook uit van enige inhoudelijke voorkennis bij de deelnemers. Daarbij gaat het vooral om gezondheid, beheer en bestrijding.

Achtereenvolgens komen tijdens het live webinar de volgende onderwerpen aan bod:

De stand van de rups

De overlast door eikenprocessierupsen viel in 2020 mee. Maar hoe kwam dat? En wat valt er te zeggen over volgend jaar? Arnold van Vliet en Miranda Mesman van het kennisplatform blikken terug en kijken vooruit.

Aanpakken en doorpakken

Over beheren, beheersen, bestrijden en berusten. Welke aanpak is de beste? Welke nieuwe middelen en technieken worden er ontwikkeld? En welke middelen moet je vooral niet gebruiken? Henry Kuppen en Michiel Rutgers vertellen u hierover meer.

What’s up doc?

Overlast van processierupsen gaat vaak over gezondheidsklachten. Wat was het landelijke beeld dit jaar en wat zijn de laatste medische inzichten? Rob van Aalsburg geeft hiervan een beeld.

Samen sterk

Hoe vindt een gemeente regionale partners? En op welke regionale netwerken kan de gemeente aansluiten? Bereiken we de juiste mensen binnen de gemeente? Jules Sondeijker deelt zijn jarenlange ervaring en geeft praktische tips.

Deelnemen

Het webinar over de eikenprocessierups is toegankelijk voor iedereen. Klik hier om eraan deel te nemen.

Bron: Tuin&Landschap