Winnaars 1.2.Tree Awards | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Winnaars 1.2.Tree Awards

Van 2 tot 4 september 2018 kleurde Flanders Expo opnieuw, letterlijk, groen. Green verwelkomde er opnieuw duizenden groenprofessionals uit de tuin-, park- en retailsector. Specifiek voor de tuinaanlegsector, -architect en boomkwekerij werd er opnieuw een wedstrijd over bomen georganiseerd: de 1.2.Tree Award 2018.  Hieronder een overzicht van de laureaten.

Categorie private projecten

In de categorie privaat project werd de realisatie van Tuinen Stefan Haerinck bvba uit Zulte & Solitair NV uit Wuustwezel bekroond. Architect Koen Heijse wenste in zijn tuin een boom die vanuit alle woongedeeltes zichtbaar is en deel uitmaakt van het geheel. De zeven meter hoge magnolia werd hiervoor uitgekozen en is een echte eye-catcher. 

Categorie publieke projecten

Voor de publieke projecten was De Munt in Roeselare de winnaar. Een bestaand publiek plein dat dringend nood had aan meer groen. Voor dit project sloegen Boomkwekerij Ebben en Vereecke Lieven tuinarchitectuur de handen in elkaar om het plein een stuk groener én aantrekkelijker te maken.

Categorie semi-private projecten

In de categorie semi-privaat project won de realisatie in het appartementencomplex van Matexi. De bomen op de eerste woonlaag zorgen voor een groen zicht én fungeren als natuurlijke zonneweringen en afscheidingen. 

Winnaar publieksprijs

Ook deze editie werd er een publieksprijs uitgereikt. Die ging overtuigend naar het project van Dijk 3 Landschap & Stedenbouw en Guido Spruyt boomkwekerij. In de patio van de meersgezinswoning en kantoren in Kallo werd een unieke en karaktervolle boom gekozen die snel een beeldbepalend effect gaf aan het gebouw.

Wedstrijdconcept

Met deze wedstrijd wil Green het vakmanschap tussen tuinaannemer, -architect en boomkwekerij in de kijker zetten. Elke tuinaannemer, -architect of boomkwekerij kan zich met een bestaand én gerealiseerd project waarbij het gebruik van bomen beeldbepalend is, inschrijven voor de 1.2. Tree Award. Bomen vormen hierbij dus de basis van het ontwerp of project. Succesvolle en duurzaam ontwikkelde tuin- en parkprojecten zijn steeds gebaseerd op vakmanschap: zowel bij de conceptfase door de tuinarchitect, als bij de realisatie en uitvoering door de tuinaannemer, maar ook de vakkennis van de boomkwekerij die de leverancier is van grote, unieke bomen.