Winnaars wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer 2018’ gehuldigd | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Winnaars wedstrijd ‘De Vlaamse Tuinaannemer 2018’ gehuldigd

Deelname en jurering
Iedereen in Vlaanderen, die in hoofdberoep tuinaannemer is en beschikt over een ondernemings-nummer kon zich inschrijven voor de wedstrijd met één project in de oppervlaktecategorie kleiner dan 250 m², tussen 250 en 1000 m², groter dan 1000 m² en in de categorie “Jong Talent” indien hij niet ouder is dan 30. De ingezonden realisaties van de kandidaten werden in de loop van de maand juni allereerst beoordeeld op stielkennis en vakmanschap door een preselectiecommissie. De leden van deze commissie weerhielden 15 projecten. Daarna werden deze projecten beoordeeld door een zeskoppige jury, bestaande uit een tuin- en landschapsarchitect, twee tuinaannemers, een plantendeskundige, een groenjournalist en een boomkweker. Zij taxeerden elk vanuit hun eigen invalshoek aanleg en onderhoud en bepaalden de groene toppers die in de aparte categorie “Groen kleurt” het goud, zilver en brons verdeelden.

Nieuw of opvallend in deze editie…
De Vlaamse Tuinaannemer kent alsmaar een breder draagvlak
Ook dit jaar schreven heel wat “onbekende” tuinaannemers in voor deze promotionele wedstrijd en quasi de helft van de winnaars zijn nieuwe namen in onze wedstrijd. Deze tendens juichen we uiteraard toe. Hoe breder het draagvlak, hoe verder de boodschap kan reiken. Deelname aan de wedstrijd kent een mooie spreiding over de provincies
West-Vlaanderen neemt qua aantal deelnemers naar aloude gewoonte weer de kopplaats in, op de voet gevolgd door Antwerpen. Maar daar waar sommige provincies in het verleden amper of soms zelfs niet vertegenwoordigd waren, kregen we dit jaar een mooi aantal inschrijvingen binnen vanuit elke provincie.
De categorie ‘Groen Kleurt…’ herbergt absolute toppers!
We merken al een aantal jaren het positieve effect van deze categorie, waar de Vlaamse boomkwekerijsector de impuls toe gaf, maar dit jaar is de oogst wel van bijzondere kwaliteit! En laat ons vooral niet vergeten dat deze tuinaannemers allereerst moeten scoren als vakman-tuinman vooraleer ze kunnen denken aan het extra label van letterlijk groen-professional!

Publieksprijs…
Voor de vierde keer kreeg naast de vakjury ook het brede publiek een stem in het kapittel. Aan hen werd gevraagd om op een website uit de 15 geselecteerde tuinen hun favoriet aan te duiden. Ze kregen hiervoor ruim een maand de tijd en konden zo in aanmerking komen voor een cheque van 1000 euro, te spenderen aan een tuinaannemer. Ook de eigenaar van de tuin sleepte meteen zo’n cheque in de wacht. De tuin met het grootste aantal stemmen, de favoriet van het publiek, was dit jaar van de hand van Wim Beliën (Tuinwerken Wim Beliën BVBA) (brons in de middencategorie).

Laureaten 2018 – 2019

Categorie < 250 uitgevoerde m²
Goud voor GUY JANSSENS TUIN- EN LANDSCHAPSARCHITECTUUR
Zilver voor TUINEN STIJN NAEYAERT
Brons voor CONCEPT GARDENS bvba  

Categorie 250 – 1000 m²
Goud voor TUINEN OOST FREDERIK
Zilver voor A.D.S. GARDENS
Brons voor TUINWERKEN WIM BELIËN  

Categorie > 1000 m²
Goud voor TUINEN DENDAUW H. bvba
Zilver voor ’T GROENE PLAN
Brons voor PHILIPPE HASELDONCKX TUINARCHITECTUUR  

Categorie “Jong Talent”
Goud voor TUINAANLEG EN -ONDERHOUD JENS DEFLOO
Zilver voor TUINEN MD
Brons voor TUINEN DEBIE  

Categorie “Groen kleurt …”
Goud voor TUINAANLEG FESTJENS JOHAN
Zilver voor TUINAANNEMING OLIVIER SCHREURS
Brons voor EMTC TUINWERKEN bvba