7e zwemvijverdag in Dilbeek en Ternat | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

7e zwemvijverdag in Dilbeek en Ternat

De Groen Groeien zwemvijverbouwers werden uitgenodigd voor een dag vol inspiratie, techniek en advies. Deze keer waren we te gast bij 'Waer Waters wellness & sauna' in Dilbeek en bezochten we een privaat zwemvijverproject in Ternat. POOL IS COOL gaf een presentatie over inspirerende publieke zwemvijvers.

Na de verwelkoming met koffie en versnaperingen bij 'Waer Waters' gaf 'ECO WORKS' een presentatie over de technische opbouw, aanleg en werking van de publieke zwemvijvers van “Waer Waters”. Deze zwemvijvers zijn zeer bijzonder omwille van het publieke karakter, hun omvang en de combinatie met het welness gedeelte. Daarna volgde een bijzonder leerrijke rondleiding in het openluchtgedeelte van het welness centrum met toelichting over de werking van het zwemvijvergedeelte.

Na de transfer richting Ternat bezochten we een privaat zwemvijverproject van Joris De Coninck waar toelichting werd gegeven over de bouw, de werking en de praktijkervaringen met deze ecologische zwemvijver. Na de terugkeer naar 'Waer Waters wellness & sauna' gaf POOL IS COOL een voordracht over "inspirerende voorbeelden van grote publieke zwemvijvers". POOL IS COOL vzw is een open platform van burgers en experts die vanuit een gedeelde wens streven naar de herinvoering van openlucht zwemmen in Brussel. Aan de hand van research, ontwerp en debat onderzoekt POOL IS COOL de mogelijk­heden voor openlucht­zwemmen in Brussel. 
Klik hier voor de website van 'POOL IS COOL'

Tijdens de lunch was er de mogelijkheid om te netwerken met de collega's en de sprekers in Brasserie Rodenberg van Waer Waters. Deze zwemvijverdag was opniuew een niet te missen activiteit en een must voor elke zwemvijverbouwer.