8e Zwemvijverdag in Roosendaal | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

8e Zwemvijverdag in Roosendaal

De Groen Groeien zwemvijverbouwers werden opnieuw uitgenodigd voor een dag vol inspiratie, techniek en advies. Deze keer waren we te gast op een waterplantenkwekerij (Moerings BV in Roosendaal) en bezochten we drie zwemvijverprojecten in Kalmthout en Schoten. Het centrale thema van het studiegedeelte was 'Biologie vs. chloor en hybride' en 'Zwemvijverwetgeving'.

Deze activiteit organiseerden we in samenwerking met onze Nederlandse zwemvijvercollega’s van VHG. Grensoverschrijdend gingen we op bezoek en kwamen we te weten hoe onze collega’s in Nederland een zwemvijver aanleggen en onderhouden.

Na de verwelkoming met middaglunch bij Waterplantenkwekerij R. Moerings B.V. in de Hellemonsdreef 1 te Roosendaal, Nederland volgde een uitgebreid bedrijfsbezoek aan deze grootste waterplantenkwekerij van Europa. De laatste stand van zaken inzake waterplantenteelt, -soorten en toepassingen in de praktijk werden toegelicht.

Daarna bezochten we met een autocar drie biologische zwemvijvers (1 zwemvijverproject in Schoten en 2 zwemvijverprojecten in Kalmthout). Nadien verzamelden we opnieuw bij Waterplantenkwekerij R. Moerings B.V voor het studiegedeelte. Gastsprekers van dienst waren Lieven Houthoofd (Eco Works) en Lode Bourez. Zij gaven een voordracht over 'Biologie van een zwemvijver versus chloor en hybridezwembaden'. Er wed ook geduid dat een zwemvijver 100% biologisch dient te zijn waar producten niet thuishoren.

We sloten af met een hapje en drankje met netwerkmoment. Dit was een niet te missen activiteit en een must voor elke professionele zwemvijverbouwer.