Bezoek steengroeve van Merlemont | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Bezoek steengroeve van Merlemont

Lhoist is in 1889 opgericht in België en behoudt tot op heden zijn Waalse roots. De groep biedt producten op basis van mineralen, kalk en dolomiet. Groen Groeien is uitgenodigd om de vestiging in Merlemont te bezoeken.

Het dolomiet in Merlemont is voor de groep Lhoist een kleine activiteit.

In Philippeville exploiteert de Lhoist Groep de steengroeve van Merlemont: de Dolomie de Villers-le-Gambon. Daar bevindt zich een dolomiet van zeldzame kwaliteit. Dit product wordt ontgonnen door explosie, vervolgens gebroken door een primaire rolbreker en tot slot door secundaire en tertiaire brekers gevoerd. De zeefmaat van het eindproduct varieert van 5/70 voor grijs dolomiet tot 15 mm voor okergeel dolomiet. Het grijze dolomiet is bestemd voor de productie van meststoffen en het okergele dolomiet wordt gebruikt als siergrind (Gravier d'Or).

Dolomiet uit de steengroeve van Merlemont heeft een kleur gaande van oker tot lichtbeige. Deze is zeer geschikt voor het aanleggen van paadjes en opritten in parken en tuinen en is eschikbaar in verschillende formaten: 0/8 (meer voor wegen), 0/15mm en 5/15mm (meer voor paadjes). 

Datum: donderdag 10 september om 10u00

Locatie: Lhoist Merlemont, Rue du Viveroux 20, 5600 Merlemont