Groen Groeien bezoekt bedrijven De Bonte en Qualimandjaro | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Groen Groeien bezoekt bedrijven De Bonte en Qualimandjaro

Kwekerij van Groenplanning De Bonte

We werden zeer hartelijk ontvangen op kwekerij De Bonte en gingen snel van start met de rondleiding voor de duisternis viel. Een groot assortiment aan streekeigen, meerstammigen en vormbomen werden aan ons voorgesteld. Zowel kleinere als grotere maten worden op de kwekerij gekweekt. Ook veel diverse groenblijvende planten die dienen als natuurlijke afscheidingen kan je terugvinden.

Doordat de planten nog ambachtelijk verzorgd worden, heeft elke plant zijn eigen identiteit. Dit maakt het mogelijk om bij verschillende projecten iets uniek aan te bieden. Tuinaannemers en tuinarchitecten zijn al meerdere jaren trouwe klant bij De Bonte. Ook particulieren vinden hun weg richting de kwekerij. 

Na de interessante rondleiding werden we ontvangen in een grote loods om een hapje en een drankje te nuttigen. We willen kwekerij Groenplanning De Bonte hartelijk bedanken voor hun tijd en moeite om Groen Groeien te ontvangen. Een straffe kwekerij die elke dag groeit, wat het verhaal nog sterker maakt is dat ze dit voorlopig in bijberoep doen.

Demo van Qualmandjaro en Husqvarna

Na het bezoek aan de kwekerij trokken we naar Qualimandjaro even verderop. We werden meteen verwend met heerlijke hamburgers. Op het programma stond een demo van drie machines in de toonzaal van Qualimandjaro, en een uitgebreide presentatie van Husqvarna.

Qualimandjaro is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in de verkoop, het herstellen en verhuren van tuin- en bouwmachines. De demo's van elektrische machines wekten de interesse op van heel wat aanwezigen. Er werden veel vragen gesteld over de werking van de machines en levensduur van de batterij. De elektrische maaimachine van raygo met afstandsbediening sprong in het oog.

Met de presentatie van Husqvarna over de nieuwigheden op vlak van machines en solutions in de tuinbouwsector werd de avond afgesloten. De aanwezigen leerden alles over het gebruik van elektrische bladblazers, bosmaaiers,... en hoe je veilig werkt met deze batterijen. Ook de fleetservice die aangeboden wordt kon op veel interesse rekenen. Via een sensor kunnen tuinaannemers bijhouden hoe lang welke machine per dag gedraaid heeft. Een ideale tool om facturen op te maken.

Ook hier willen we Husqvarna en Qualimandjaro hartelijk bedanken voor hun tijd en moeite.