Groen Groeien viert 2023 in stijl bij NOA Outdoor Living | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Groen Groeien viert 2023 in stijl bij NOA Outdoor Living

Groen Groeien viert 2023 in stijl bij NOA Outdoor Living

Groen Groeien zette op 19 januari het jaar in met haar leden in stijl. Met het gloednieuwe inspiratiepark onder de naam ‘NOA outdoor living’ vond de nieuwjaarsreceptie plaats op een zeer unieke locatie. De avond werd ingezet met een indrukwekkende wandeling langs de verschillende concepttuinen. Na een smakelijke aperitief leerden we samen bij over de juiste assortimentskeuze voor een droog- en heet microklimaat, gebracht door Bart Backaert. Na de uiteenzettingen konden de leden bijpraten en genieten van een walking dinner. Een verademing na de online editie van de coronajaren.

Auteur: Jarne Depaepe, consulent tuinaanleg

Walk in the park

Om 17u30 kwamen de eerste Groen Groeien leden en sympathisanten tevoorschijn voor een wandeling in het park van “NOA outdoor living”. Verschillende tuinconcepten worden voorgesteld met als ultiem doel de tuinaannemer, tuinarchitect én particulier te inspireren. Het uniek concept spreekt tot de verbeelding en biedt inzichten die bij individuele leveranciers moeilijk te vinden zijn. De site is nog maar recent aangelegd en heeft nog enkele groeiseizoenen nodig om voller te ogen. Toch straalt het nu al klasse en stijl uit. Het koude weer hield de aanwezigen dan ook niet tegen om een frisse neus te halen en in contact te komen met de laatste nieuwigheden in de sector.

Speech Voorzitter

De voorzitter van Groen Groeien Claude Veys opende het plenaire gedeelte om vooruit te blikken naar 2023. De lijn die vorig jaar gezet werd, zal volop worden voortgezet. De activiteiten blijven hoogste prioriteit om de vele leden te informeren en samen te brengen. Met trots kan de voorzitter aankondigen dat het ledenaantal met een kleine 10% gestegen is door de inspanningen van vorig jaar. Ook steeds meer partners in het groen springen op de kar en kiezen voor een samenwerking met Groen Groeien. In 2023 wordt naar die partners gekeken om kwalitatieve opleidingen en infoavonden te organiseren in samenwerking met onze vakvereniging. De voorzitter liet de kans niet onbenut om enkele medewerkers van het Groen Groeien verhaal in de bloemetjes te zetten. Ter vervanging van Stephnie nam Ann dit jaar de fakkel over om alles administratief en boekhoudkundig op orde te houden. Ook Nele en Jelle van het communicatiebureau Bold&Brave werden bedankt voor hun inspanningen de afgelopen 6 maanden. Dankzij hen staat Groen Groeien met een nieuwe huisstijl te pronken. Ook consulenten Jarne, en recent gestarte Mathias, kregen een bedanking als ruggengraat van Groen Groeien en direct contact met de leden.

 

Groen Groeien 2023

Kijkend naar de toekomst sprak de voorzitter ook over bepalende dossiers in 2023. Vooral de uitstekende samenwerking met PCS (Proefcentrum voor Sierteelt) voor het kwaliteitslabel Groengek(l)eurd, laat onze vereniging stappen vooruit zetten. Het kwaliteitslabel uitdragen en starten met certificeren is een prioriteit in 2023. Ook het internationaal zwemvijvercongres die plaatsvindt in Mechelen vormt een mijlpaal voor Groen Groeien.

Dat IOB congres vindt plaats van 25 september tot 29 september 2023. Gedurende 5 dagen komen ruim 150 professionals op zwemvijvergebied uit de hele wereld bij elkaar om lezingen en workshops te volgen. Op 25 en 26 januari wordt een rally gehouden waarbij verschillende toonaangevende projecten uit België aan het gezelschap wordt getoond. Op 27 en 28 september vindt het academische gedeelte plaats waarbij heel wat diepgaande kennis en knowhow wordt bijgebracht over de laatste stand van zaken inzake biologische zwemvijverbouw.

Verder gaat de werking rond tewerkstelling, kostprijsberekening en tarifering onverminderd door. Door middel van Groen Groeien Cafés en interessante infoavonden blijf je als tuinaannemer up to date. Ook kunnen de leden steeds terecht bij de consulenten voor advies op maat bij allerhande dossiers.