Groen Groeien Zwemvijverdag bij EBEMA | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Groen Groeien Zwemvijverdag bij EBEMA

Datum: dinsdag 30 januari
 
Locatie: Stone&Style – EBEMA, Dijkstraat 3, 3690 Zutendaal

Het aanleggen van zwemvijvers is specialistisch werk. De kennis hiervoor is niet wijd verspreid. Met de oprichting van het 'platform voor zwemvijverbouwers' binnen Groen Groeien is er een Belgisch platform ontstaan dat zich aansluit bij de wereldwijde organisatie op dit vakgebied: de Internationale Organisation für naturnahe Badegewässer (IOB).

Groen groeien heeft met het platform voor zwemvijverbouwers grote ambities. In België is er namelijk geen wetgeving omtrent openbare/semi openbare zwemvijvers. Ons bestuur van de zwemvijverbouwers is hard aan het werken om een voorstel te doen. Verkennende gesprekken met de overheid zijn al gepland en onze teksten zijn zo goed als klaar. Dit werd toegelicht op deze zwemvijverdag.

Ook de 2 bezoeken aan zwemvijvers met upflow principe waren niet te missen en misschien de enige mogelijkheid om deze ooit te zien te krijgen. Afsluiten deden we bij Ebema, we bespraken het gamma Stone&Style met focus op Zwembadboorden en Smooth Objects. Natuurlijk werd dit gevolgd door een hapje en een drankje om alle verworven inzichten te steunen.

Wist je dat.. 

Groen Groeien, met de belgische afdeling van het IOB (International Organization for natural bathing waters) na Duitsland het meest aangesloten zwemvijverbouwers heeft en daardoor in het hoofdbestuur vertegenwoordigd is ...

Het platform wil een rol spelen in de belangenverdediging van de leden en het promoten van zwemvijvers in zowel particuliere tuinen als in het openbare groen. Leden van Groen Groeien kunnen voor €100 aansluiten bij het platform.

De leden van Groen Groeien konden via dit evenement kennis maken met het 'platform voor zwemvijverbouwers'.

Bezoek aan zwemvijver met upflow principe in Leut (Maasmechelen).

Bezoek aan zwemvijver met upflow principe in Dilsen-Stokkem.

Bezoek EBEMA met voorstelling gamma Stone&Style met focus op Zwembadboorden en Smooth Objects.