Infoavond border en bloemrijkgrasland | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Infoavond border en bloemrijkgrasland

Wie medio mei langs de Meiboomlaan 22 te Roeselare passeert, kan er niet naast kijken. 'Duizenden' wilde margrieten kleuren er de weiden wit en sluiten naadloos aan op de aanpalende imposante border, het visitekaartje van het bedrijf Roularta.

Tijdens dit info- en buitenmoment hadden we aandacht voor de aanleg en beplantingskeuze van een border, de realisatie en beheer van een succesvol bloemengrasland. Claude Veys (tuinaannemer en uitvoerder), Steven Debruycker van Boomkwekerij Willaert (advies) en Chris Ghyselen (plantenborder Roularta) gaven deskundig advies over de toegepaste planten en soorten.

Tijdens een winderige avond bezochten we de bloemenweide en de welbekende border op de Roularta site te Roeselare.   Ondanks het mindere weer en de drukke periode konden we toch rekenen op een 70 tal geïnteresseerden. Tuinarchitect Chris Ghyselen, tuinarchitect Steven Debruycker (Firma Willaert) en tuinaannemer Claude Veys gaven uitvoerig uitleg over de visie, het ontwerp, de aanlegtechnieken, de toegepaste planten en soorten en last but not least kregen we nog heel wat nuttige tips en tricks tot het welslagen voor dergelijke bloemenweides en borders.  Hoe de bloemenweide aanleggen, zaaien van éénjarigen en meerjarigen, het gebruik van bolgewassen, het effect op insecten, bijen en vlinders en waarom geen 20 soorten in het mengsel maar slechts bvb  5 soorten.  We kwamen meer te weten over “de ratelaar” , de "klavervreter" en reukgras.  Ook in de 215 m lange border konden we heel wat siergrassen en vaste planten in grote groepen ontdekken.Voorbeelden genoeg : Amsonia tabernaemontana, Kalimeris incisa 'Madiva', diverse persicaria varieteiten, Vernonia missourica enz als vaste planten.  Festuca mairei, diverse miscanthus soorten, Schizachyrium scoparius 'Prairie Blues' enz als siergrassen.   Kortom, een aangename en zeer leerrijke avond in samenwerking met boomkwekerij Willaert.

Achteraf kon iedereen nog wat napraten bij een drankje om zo 'goedgemutst' de avond af te sluiten.  

Nogmaals dank aan alle aanwezigen en medewerkers voor de toffe avond.

Deze aangename en zeer leerrijke avond was een organisatie van Groen Groeien in in samenwerking met Boomkwekerij Willaert. Er werd aansluitend een drankje aangeboden door Boomkwekerij Willaert.