IOB zwemvijvercongres Warschau 9-11 september 2019 | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

IOB zwemvijvercongres Warschau 9-11 september 2019

In Warschau vond van 9 tot 11 september de tiende editie van het internationale zwemvijvercongres plaats. Het congres is een initiatief van de IOB en bracht gedurende twee dagen ruim 100 professionals op zwemvijvergebied uit de hele wereld bij elkaar. Tijdens lezingen, workshops en netwerkbijeenkomsten werden ervaringen en kennis gedeeld.

Een ruime Belgische delegatie vertegenwoordigde de Groen Groeien Zwemvijverbouwers in Warschau. Het academisch gedeelte bracht ons heel wat diepgaande kennis en know-how bij over de laatste stand van zaken inzake zwemvijverbouw. Ook werden heel wat interessante internationale contacten gelegd met collega-zwemvijverbouwers, onderzoekers en professoren. Tijdens het galadiner kregen we de kans om gezellig na te praten en contacten te leggen met de collega's wereldwijd o.a. uit de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Australië.

Tijdens het IOB-congres werd ook de internationale Pondy Award uitgereikt. Alle congresdeelnemers bepaalden tijdens het congres mee de winnaar van de internationale PONDY AWARD.

Tijdens de derde congresdag bezochten we heel wat interessante (zwem)vijverprojecten in de buurt van Warschau. Op deze manier kregen we een beeld van de Poolse zwemvijverbouw waarbij zowel private als openbare projecten uitgebreid werden toegelicht.

Bron en beelden: AVBS-Groen Groeien Jan Vancayzeele

Beelden IOB congres 9 en 10 september 2019

Beelden uitreiking Pondy Award op 10 september 2019

Beelden projectbezoeken in de omgeving van Warschau 11 september 2019

Water center SGGW show facilities in de Water Institute of Agriculture, biological filtration with minerals.

Rain water reservoir, filtering green roofs and filtration system in Klobucka street. A housing development with about 3000 m² water surface.

Older private swimming pond with about 175 m² surface in Komorôw.

Swimming pond (taditional Englisch garden style) in Przypki.

Landscape pond in Grodzisk Mazowiecki - 13.000 m² biological filtration wetland with a mineral filter and mechanical chamber.