Nationale Grasdag | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Nationale Grasdag

Op het proef- en demoterrein van organisator Advanta konden de bezoekers, onder een stralende zon, kennis maken met de gras- en bemestingsproeven van de verschillende partners. Over gras raakt men namelijk nooit uitgepraat. Op de proefvelden gaat men steeds verder op zoek naar hoogwaardig en betrouwbaar uitgangsmaterieel voor gazonaanleg. Ook de nieuwste ontwikkelingen en noviteiten in bemesting, bodemverbeterende middelen en fyto kregen er ruimschoots de aandacht.

Tijdens de rondgang maakten een aantal machineconstructeurs hun opwachting om er hun nieuwigheden die geschikt zijn voor toepassing in tuinaanleg te demonstreren. Heel wat machines om te beluchten, bezanden, verticuteren, renoveren, bemesten en bezoden kwamen aan bod. Dit met de aandacht op efficiëntie, ontwikkeling, kostprijs en duurzaamheid voor de klant.

Alhoewel duidelijk de focus lag op aanleg en onderhoud van gazons, konden de bezoekers ook kennis maken met nauwverwante aspecten als natuurlijke grasbermen en bloemenweiden. Veldbloemen zijn duidelijk aan een remonte bezig. In het kader van biodiversiteit en duurzaamheid is er een stijgende belangstelling voor allerhande mengsels van veldbloemen. Niet enkel in openbaar groen, maar eveneens in privétuinen.

Kortom, een dag boordevol informatie die ervoor kan zorgen dat uw gras, of dat van uw klanten, even groen is als dat aan de overkant!

Het mooie weer zorgde tenslotte voor een gezellig sfeer waarbij, vergezeld van een bakje friet en een frisse pint, kon bijgepraat worden over de laatste ontwikkelingen in de sector.