Nieuwjaarsreceptie Groen Groeien 2018 | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Nieuwjaarsreceptie Groen Groeien 2018

Het bestuur verwelkomende de leden, partners en sympathisanten van harte om 19 u. voor een eerste glas.

Groen Groeien 3.0

Groen Groeien-voorzitter Marc Galle ging dieper in op de verniewingsoperatie dat Groen Groeien doormaakt.

De nieuwe website: een nieuwe look en feel, responsive en vooral gebruiksvriendelijk, dat is de doelstelling van een nieuwe website voor Groen Groeien. Wat is er veranderd?

Door de ontwikkeling van het platform voor zwemvijverbouwers werd nagedacht over een "eigen stek" op de website, om nieuws te filteren en niche activiteiten duidelijker terug te vinden in onze groeiende werking. Door deze oefening te maken werden in samenwerking met leden verschillende pistes bekeken om andere platformen op te richten. Deze niche platformen hebben tot doelstelling informatie en kennis te bundelen en sneller tot bij de lokale tuinaannemer te krijgen. Niet de gebruikelijke algemene berichtgeving maar specifieke informatie waar een aannemer op zoek naar is.

Nicheplatforms

Het platform voor zwemvijverbouwers is nu op dreef met reeds meer dan 50 leden, een voorstel rond wetgeving voor openbare natuurlijke zwemvijvers is in de maak en een aantal events komen er aan.

Het platform voor groenvoorziening heeft de bedoeling kennis en nieuws rond het onderhoud van parken en tuinen, openbare groenonderhoudswerken en plantenkennis te bundelen.

Het platform voor tuinarchitecten zet de kennis en kunde van de Tuinarchitect/aannemer in de kijker en focust zich op het ontwerp en gebruik van planten en materialen.

Het platform voor dak en gevelgroen verzamelt de kennis en innovatie op het gebied van dak en gevelgroen. Een grote uitdaging voor de boeg. Meer info hierover in de loop van het jaar.

De meeste platformen zijn nieuw en worden verder uitgebouwd, maar ze hebben alvast hun stekje gekregen op onze nieuwe site.

Succes aan alle bestuursleden voor het verder uitbouwen van onze groeiende vereniging.

Gastspreker

Dit jaar zocht men het bij Groen Groeien hogerop. Een boom inspecteren met een drone? Een tuin in kaart brengen vanuit de lucht?Insectenbestrijding? Welke toepassing heeft deze innovatie voor ons? We kwamen het te weten van gastspreker Wim De Schutter (hoofdinstructeur van Noordzeedrones), inclusief demo.

Afsluiten deden we naar goede gewoonte met een walking dinner, een uitstekende gelegenheid om te netwerken.

Presentatie en demo gastspreker Wim De Schutter

Nieuwjaarsreceptie