Opleiding fytolicentie P1 en P2 Meerhout | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Opleiding fytolicentie P1 en P2 Meerhout

België telt vandaag iets meer dan 76.000 fytolicentiehouders, waarvan ongeveer 53.580 Vlamingen. De meest voorkomende licentie is de P2-licentie voor professionele gebruikers, waaronder tuinaannemers. De Vlaamse landbouwadministratie waarschuwt de licentiehouders evenwel om tijdig de bijscholingen te volgen die nodig zijn voor de verlenging van hun licentie. Ondertussen heeft slechts acht procent onder hen alle nodige vormingen al gevolgd, terwijl de eerste licenties al in november 2020 verlopen.

In opvolging hiervan organiseert Groen Groeien een aantal nascholingen i.k.v. de fytolicentie. De regio Antwerpen-Limburg kwam op 6 december aan de beurt. Ruim 100 tuinaannemers namen hier aan deel.

Na de ontvangst en officiële registratie van de aanwezigheden (ID-kaart vereist) was er een bedrijfsvoorstelling en rondleiding door Tuinmaterialen Meynen BVBA met voorstelling van de nieuwe producten.

Liesbet Van Remoortere van het Proefstation voor Sierteelt bracht een terugblik op het vorige seizoen met haar ervaringen i.v.m. een aantal actuele ziekten en plagen uit de praktijk van de tuinaannemer.

Registraties, opvolging fytolokaal, wetgeving allerhande en persoonlijke bescherming bij het gebruik van fytoproducten werd uiteengezet door Jan Vancayzeele van AVBS-Groen Groeien. Daarnaast werd uitgelegd hoe je als tuinannemer via de website van fytoweb/fytolicentie controleert hoe lang je fytolicentie nog geldig is en hoeveel nascholingen je gevolgd hebt of nog dient te volgen.

Jo Deville van Dockx-Disaghor gaf zijn praktische ervaring mee in verband met onkruidbestrijding van A tot Z met focus op onkruidbestrijding in gazons, onkruidbestrijding tussen beplanting en op verharding, alternatieven voor glyfosaat.

De nascholing werd afgrond met een netwerkmoment met een hapje en een drankje.

De PPT-presentatie met nuttige tips voor tuinaannemers van Jan Vancayzeele (AVBS-Groen Groeien) kun je via de onderstaande link downloaden.