Opleiding fytolicentie P1 en P2 Waregem | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Opleiding fytolicentie P1 en P2 Waregem

België telt vandaag iets meer dan 76.000 fytolicentiehouders, waarvan ongeveer 53.580 Vlamingen. De meest voorkomende licentie is de P2-licentie voor professionele gebruikers, waaronder tuinaannemers.

De Vlaamse landbouwadministratie waarschuwt de licentiehouders evenwel om tijdig de bijscholingen te volgen die nodig zijn voor de verlenging van hun licentie. Ondertussen heeft slechts acht procent onder hen alle nodige vormingen al gevolgd, terwijl de eerste licenties al in  november 2020 verlopen.

Na de ontvangst en officiële registratie van de aanwezigheden (ID-kaart vereist) gaf  plantenkwekerij Willy De Nolf een rondleiding i.v.m. het assortiment, teelttechniek, ...

Liesbet Van Remoortere van het Proefstation voor Sierteelt bracht een terugblik op het vorige seizoen met haar ervaringen i.v.m. een aantal actuele ziekten en plagen uit de praktijk van de tuinaannemer.

Registraties, opvolging fytolokaal, wetgeving allerhande en persoonlijke bescherming bij het gebruik van fytoproducten werd uiteengezet door Jan Vancayzeele van AVBS-Groen Groeien. Daarnaast werd uitgelegd hoe je als tuinannemer via de website van fytoweb/fytolicentie controleert hoe lang je fytolicentie nog geldig is en hoeveel nascholingen je gevolgd hebt of nog dient te volgen.

Peter Willemijns, SANAC gaf zijn praktische ervaringen mee in verband met alternatieve onkruidbestrijdingstechnieken met  als onderwerp 'onkruidbestrijding in een nieuw daglicht'.

De nascholing werd afgrond met een netwerkmoment met een hapje en een drankje.

De PPT-presentatie met nuttige tips voor tuinaannemers van Jan Vancayzeele (AVBS-Groen Groeien) kun je via de onderstaande link downloaden.